ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βόλφγκανγκ Μουνχάου: «Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτε αν πει όχι στους δανειστές της»

Κάλεσμα στην ελληνική κυβέρνηση να πει «όχι» στους δανειστές της, με το επιχείρημα «γαία πυρί μιχθήτω» απηύθυνε ο οικονομικός αναλυτής Βόλφγκανγκ Μουνχάου, με ένα αιχμηρό άρθρο στην ιστοσελίδα των Financial Times.

Μάλιστα, ο γνωστός οικονομικός αναλυτής έχει ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη,

Ο Βόλφγκανγκ Μουνχάου υποστηρίζει πως  η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτε, ενώ αντίθετα η Γαλλία και η Γερμανία θα χάσουν πάνω από 160 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο γνωστός οικονομικός αναλυτής υποστηρίζει πως σε περίπτωση που η Ελλάδα, μια κλειστή οικονομία, όπως την χαρακτηρίζει που δεν έχει καμία σχέση με τις ανοιχτές και μικρές οικονομίες της βόρειας Ευρώπης, υιοθετήσει ένα καινούργιο νόμισμα θα έχει σημαντικά οφέλη από την σημαντική υποτίμησή του, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Ο Βόλφγκανγκ Μουνχάου υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα μπορέσει, με ένα νέο νόμισμα, να καταλήξει σε ένα μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ η έξοδός της από τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα σταματούσε άπαξ και διαπαντός τις εικασίες περί Grexit, με αποτέλεσμα η χώρα μας να ανακτήσει κάποτε την εμπιστοσύνη των αγορών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Grexit θα έχει δραματικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, αλλά είναι πολύ καλύτερο από μια συνεχιζόμενη αβεβαιότητα εντός της Ευρωζώνης, χρησιμοποιώντας τη διάσημη ρήση του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, πως η «μέθη υποχωρεί μέχρι το ξημέρωμα, ενώ η ασχήμια παραμένει».

kontranews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.