ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο: Καθηγήτρια διδάσκει ανατομία στα παιδιά με ένα… ιδιότυπο στριπτίζ

Δείχνει στα παιδιά με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τι ακριβώς υπάρχει κάτω από το δέρμα τους

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και ριζοσπαστικό τρόπο έχει επιλέξει μία δασκάλα βιολογίας στην Ολλανδία για να διδάσκει στους μαθητές της την ανατομία του ανθρώπινου σώματος.

Η Debby Heerkens που εργάζεται στο σχολείο Groene Hart χρησιμοποιεί ελαστικά κορμάκια πάνω στα οποία είναι σχεδιασμένα τα εσωτερικά όργανα του σώματος, οι μύες και τα οστά, προκειμένου να δείξει στα παιδιά με τον πιο…ρεαλιστικό τρόπο τι ακριβώς υπάρχει κάτω από το δέρμα τους.

Η Heerkens εμπνεύστηκε αυτήν την πρωτότυπη ιδέα όταν είδε κάποιον στο δρόμο να φορά ένα κολάν, διακοσμημένο με σχέδια που αναπαριστούσαν ανθρώπινους μυς. Ψάχνοντας στο ίντερνετ, εντόπισε πολλά τέτοια ελαστικά ρούχα και αποφάσισε να τα αξιοποιήσει στο μάθημά της, ώστε να κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη διδασκαλία της ανατομίας, μίας ενότητας της βιολογίας που συχνά βαριούνται οι μαθητές.

Όπως δείχνει το βίντεο του μαθήματος αυτής της εφευρετικής δασκάλας, το οποίο κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου, η Heerkens ξεκινά την παράδοση ανεβαίνοντας στην έδρα και αρχίζοντας να βγάζει τα ρούχα της.

Όταν τελικά μένει με το ελαστικό κορμάκι, αρχίζει να δείχνει στους μαθητές πού ακριβώς βρίσκεται το κάθε όργανο και οστό, ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω, δηλ. από τα εντόσθια προς τον ανθρώπινο σκελετό.

Το viral βίντεο και τα επαινετικά σχόλια που έχει δεχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύουν ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες γίνονται δεκτές με ενθουσιασμό από την πλειοψηφία των ανθρώπων, καθώς δίνουν νέα πνοή στον – μερικές φορές βαλτωμένο – χώρο της εκπαίδευσης.

 

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.