ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο: Η Γιορτή της Πεντηκοστής (των γονάτων) του 2014 στον Πανορμίτη Σύμης

Για ακόμη μία χρονιά αρκετός κόσμος παρευρέθηκε και φέτος στην Ι.Μ. του Πανορμίτη στο νησί της Σύμης την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Οι πιστοί που επιβιβάσθηκαν από την Ρόδο για να προσκυνήσουν την χάρη του Ταξιάρχη γέμισαν ασφυκτικά τα καραβάκια που ξεκίνησαν από το Μαντράκι και έφτασαν στον ιερό τούτο τόπο.

Το καμπαναριό του Μοναστηριού καλωσόρισε τους επισκέπτες που περίμεναν υπομονετικά να ανάψουν το κεράκι τους και να προσευχηθούν στον Πανορμίτη ζητώντας υγεία πάνω απ’όλα για τους ίδιους και τους ανθρώπους που αγαπάνε.

Το μοναδικό παράπονο που εξέφρασαν οι πιστοί και οφείλουμε να το μεταφέρουμε είναι πως το χρονικό περιθώριο που τους δίδεται για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και να ανάψουν το κερί ή να εκπληρώσουν το τάμα τους, είναι πολύ μικρό και κυριολεκτικά προλαβαίνουν με την ψυχή στο στόμα. Γι’αυτό τον λόγο ζητούν από τους αρμοδίους τα καραβάκια ειδικά τις ημέρες των Εορτών όπως την χθεσινή να παραμένουν πολύ περισσότερη ώρα στον Πανορμίτη.

 Η κάμερα του allaksogolies.gr σας μεταφέρει με μοναδικές εικόνες το προσκύνημα και το ταξίδι των πιστών από το ένα νησί στο άλλο.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ : Πλήθος κόσμου και φέτος στον Πανορμίτη (Φωτο & video) 2012

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ : VIDEO – Ο Θαυματουργός Πανορμίτης της Σύμης – Ο Λαμπρός Εορτασμός 2013

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ : Φωτορεπορτάζ : Ο Πανορμίτης “βούλιαξε” από κόσμο στην Χάρη του 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ : Video Ντοκουμέντο για τα ιερά δάκρυα του Ταξιάρχη στην Ιαλυσό Ρόδου 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ : Video – Η Γιορτή της Πεντηκοστής (των γονάτων) στον Πανορμίτη Σύμης 2013

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.