ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο: Δείτε το απίστευτο μηχάνημα που τελειώνει γέφυρες σε ασύλληπτους χρόνους

Αν ψάχνετε την απάντηση για το αν οι Κινέζοι θα κατακτήσουν τον κόσμο πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι προβλεπόταν, το τεράστιο μηχάνημα και ο τρόπος που κατασκευάζουν μία τεράστια γέφυρα θα σας πείσει (και με το παραπάνω…)

Για την άνοδο της κινέζικης οικονομίας και τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης έχουμε ακούσει πολλά. Το τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη είναι πάντα εντυπωσιακό να το ανακαλύπτουμε. Όπως για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο οι απίστευτοι Κινέζοι καταφέρνουν να ολοκληρώνουν τεράστιες υποδομές μέσα σε χρόνο… dt.

Στο βίντεο που παραθέτουμε έχουμε την απάντηση για το πως τελειώνουν στο άψε-σβήσε μία τεράστια γέφυρα. Για να το καταφέρουν χρησιμοποιούν ένα μοναδικό μηχάνημα, βάρους 580 τόνων και μήκους περίπου 92 μέτρων.

Το απίστευτο αυτό μηχάνημα ουσιαστικά είναι μία πλατφόρμα μεταφοράς έτοιμων κομματιών της γέφυρας, τα οποία τα φέρνει από το σημείο που κατασκευάζονται και έρχεται και τα αφήνει ολόκληρα πάνω στους έτοιμους πυλώνες. Το μόνο που μένει είναι να αναλάβουν από εκεί και πέρα οι εργάτες να κάνουν την απλή δουλειά και να ενώσουν τα κομμάτια.

Το μηχάνημα επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία όσες φορές χρειαστεί έτσι ώστε η γέφυρα να τελειώνει αν όχι σε μέρες, τουλάχιστον μέσα σε μια-δυο εβδομάδες. Το SLJ900/32 όπως ονομάζεται αυτός ο Λεβιάθαν της μηχανικής είναι ένα μοναδικό στο είδος του μηχάνημα, και στο time lapse βίντεο το παρακολουθούμε να κατασκευάζει μία ψηλή γέφυρα στην επαρχία του Wanzhou. Παρακολουθείστε την made in Chine γεφυροποιϊα, και αποδεχτείτε το αναπόφευκτο: ότι η Κίνα πολύ πιο σύντομα από το αναμενόμενο θα είναι η μεγαλύτερη δύναμη (και όχι μόνο οικονομική) στον κόσμο.

 

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.