ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο: Δείτε πως μπορείτε να προσγειώσετε ένα αεροπλάνο αν πάθουν κάτι οι πιλότοι

Ένας εν ενεργεία πιλότος έφτιαξε ένα 10λεπτο βίντεο στο YouTube δείχνοντας σε έναν απλό επιβάτη πως μπορεί να πάρει τον έλεγχο και να προσγειώσει  το αεροπλάνο αν συμβεί κάτι στους πιλότους

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας όπου ο ήρωας επιβάτης σώζει το αεροπλάνο (και κερδίζει την καρδιά της αεροσυνοδού…), όμως η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι έχουμε πετάξει με αεροπλάνο έχουμε κάνει αυτή την σκέψη. Τι θα γινόταν δηλαδή αν όντως αυτό το σενάριο ήταν αληθινό, και καλούμασταν εμείς να σώσουμε το αεροπλάνο.

Την ίδια σκέψη έκανε και ένας πιλότος ονόματι Tim Morgan ο οποίος κάθισε και έφτιαξε ένα φιλμάκι 10 λεπτών και το ανέβασε στο YouTube, δείχνοντας μέσω ενός flight simulator τι πρέπει να κάνει ένας άσχετος με το πιλοτάρισμα επιβάτης. Στο βιντεάκι βλέπουμε αναλυτικά όλες τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, από την αρχική φάση της εκπομπής σήματος κινδύνου, μέχρι την τελική προσγείωση και την σωτηρία των επιβατών.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα πράγματα στην αληθινή ζωή δεν είναι τόσο απλά, και παρά το ότι τα αεροπλάνα σχεδόν πετάνε «μόνα τους», δεν παύουν να είναι εξαιρετικά πολύπλοκα μηχανήματα τα οποία απαιτούν χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης για να πετούν και να προσγειώνονται με ασφάλεια.

Πάντως το σενάριο του να γίνει κανείς «ήρωας» από το πουθενά φαίνεται ότι τραβάει πολλούς, καθώς μόλις μέσα σε δέκα ημέρες το συγκεκριμένο βιντεάκι έχει φθάσει τα 700.000 views στο YouTube. Αν είναι να προσθέσετε και το δικό σας παρακολουθείστε όλο το μάθημα και ετοιμαστείτε -εκτός των άλλων- και για τις… δηλώσεις στις κάμερες όταν θα είστε το πρόσωπο όλου του πλανήτη.

ΠΗΓΗ
 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.