ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο: Οι αποδείξεις ότι τα κινητά παρακολουθούνται

Με ένα απλό sms οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει τα μηνύματα, email, τις συνομιλίες και την κάμερα του κινητού σας…

Σοκ στην κοινή γνώμη είχε προκαλέσει η αποκάλυψη της εκπομπής “Αποδείξεις” του Νίκου Ευαγγελάτου πριν από περίπου 8 χρόνια σχετικά με την ασφάλεια της επικοινωνίας μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Η εκπομπή για όσους θυμούνται είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς ο επίδοξος υποκλοπέας με ένα και μόνο απλό μήνυμα, έστελνε έναν “ιό-κατάσκοπο”, και μετέτρεπε το κινητό σε “κοριό” (εικόνα και ήχο) ακόμα και εάν αυτό είναι απενεργοποιημένο!!!

Επίσης με ένα φθηνό μηχάνημα που κυκλοφορεί στην αγορά, μπορεί να εντοπίσει που υπάρχει κάμερα και να βλέπει αυτό που δείχνει η κάμερα!!!

Μετά την εκπομπή που θα δείτε στο πρώτο βίντεο, πολιτικοί, ειδικοί και κυρίως απλοί πολίτες υποστήριξαν πως κανένας πλέον δεν μπορεί να εμπιστευτεί το κινητό του τηλέφωνο και τις κάμερες.

Δείτε στο δεύτερο βίντεο σχετικά για την παρακολούθηση συνομιλιών, sms, emails μέσω κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς (smartphones), όταν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 33χρονο που διακινούσε μέσω ίντερνετ λογισμικό για παρακολούθηση .allaksogolies.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.