ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΒΙΒΛΙΟ-ΘΗΚΗ γνώσης και πολιτισμού στο 3o ΓΕΛ Ρόδου – Καπνοβιομηχανία

Ο σύλλογος και η διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Ρόδου – Καπνοβιομηχανία, αταλάντευτα προσδεμένοι με τις πάγιες αρχές  της ανάπτυξης και αξιοποίησης των πνευματικών δυνάμεων και την ενίσχυση της πνευματικής σκευής των μαθητών και μαθητριών του, ξεκίνησε φέτος επίσημα τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης και του αναγνωστηρίου του σχολείου.

Την  ίδρυση και λειτουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου η οποία  καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών/-τριών που νιώθουν την επιθυμία για ένα φιλικό χώρο μελέτης,  μάθησης και ανάγνωσης υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί Ιουλία Γούλα και Αγάθη Αθανασίου. Αξιοποιήθηκε μία αίθουσα από το παλιό, εκτός του κεντρικού οικοδομήματος, κτήριο για τη στέγασή της, αφού είχε ήδη από το 2015 ξεκινήσει ένας μικρός μαραθώνιος για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων βιβλίων.

Όσον αφορά την αίθουσα, μέσα σε ένα μήνα και με την πολύτιμη βοήθεια του μαθητή Ζαρίφη Γιώργου, τοποθετήθηκε νέο δάπεδο και διαμορφώθηκε ο χώρος κατάλληλα με την αγορά και δωρεά επίπλων και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη στέγαση του μικρού αυτού οράματος.

Η συγκίνηση κι ο ενθουσιασμός  μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν. Οι προσφορές σε βιβλία συνεχίζονται με υψηλό ρυθμό. Ο αριθμός των παιδιών που επισκέπτονται τον χώρο καθημερινά αυξάνεται σε βαθμό που συχνά χρειάζεται η «αποσυμφόρηση» του χώρου από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

Στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης ως θεματοφύλακα της πνευματικής κληρονομιάς και υποστήριξης της παιδείας, αλλά και ως πύλης στη γνώση παραβρέθηκε ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο δήμαρχος  Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Μπάρδος Χρ.  και Γιασσιράνη  Χ., ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παγκάς Μ, και εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού συλλόγου Ρόδου κ. Κ. Γλεντής.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.