ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βενεζουέλα: Τέλος στην παραγωγή Coca Cola λόγω έλλειψης ζάχαρης

Έναν μήνα από την παύση της παραγωγής μπίρας από την Empresas Polar

Η Coca-Cola σταμάτησε την παραγωγή του ομώνυμου αναψυκτικού στην Βενεζουέλα, με την αμερικανική εταιρεία να δηλώνει ότι αναγκάστηκε προβεί σε αυτή την ενέργεια καθώς αντιμετώπιζε ελλείψεις στις πρώτες ύλες και πιο συγκεκριμένα στη ζάχαρη.

Σύμφωνα με το Sky News, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των αναψυκτικών που δεν περιέχουν ζάχαρη θα συνεχιστεί κανονικά. Αυτή η είδηση έρχεται μόλις έναν μήνα από την παύση της παραγωγής μπίρας από την Empresas Polar, τη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Βενεζουέλας, καθώς η εταιρία δεν είχε πρόσβαση σε συνάλλαγμα (δολάρια) για να μπορέσει να εισαγάγει κριθάρι.

Την ίδια ώρα δραματικές διαστάσεις λαμβάνουν οι ελλείψεις τροφίμων, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει- με κάποιες προβλέψεις να κάνουν λόγο ότι θα ξεπεράσει το 700%.

Καθώς η λαϊκή οργή διογκώνεται, ο πρόεδρος της χώρας Nicolas Maduro, κήρυξε τη Βενεζουέλα σε δίμηνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δίνοντας ενισχυμένες εξουσίες στον στρατό και την αστυνομία.

Μάλιστα ο στρατός της χώρας διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις, με την κωδική ονομασία “Ανεξαρτησία 2016”, που κατά ορισμένους αναλυτές είχαν ως “στόχο” τις ΗΠΑ, τις οποίες ο κ. Maduro κατηγορεί για τα προβλήματα της χώρα του.

Πηγή

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.