ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

BBC: Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε ερωμένη

Τριγμούς στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία προκαλεί το ντοκιμαντέρ του BBC το οποίο θα προβληθεί σήμερα και αποκαλύπτει ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος είχε ερωμένη

Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάζει στοιχεία που προέρχονται από την αλληλογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ με την Πολωνή ακαδημαϊκό Anna-Teresa Tymieniecka και από τα οποία προκύπτει ότι οι δυο τους διατηρούσαν ερωτική σχέση.

Η ακαδημαϊκός είχε αναλάβει το 1973 την μετάφραση στα αγγλικά του βιβλίου του Karol Wojtyla (μετέπειτα Πάπα Ιωάννη Παύλου) “The Acting Person”, όταν ακόμη εκείνος ήταν καρδινάλιος.

Η ακαδημαϊκός χαρακτηρίζεται ως μια “ζωηρή και κοσμοπολίτισσα Πολωνή”, καθώς προερχόταν από αριστοκρατική οικογένεια και το 1955 παντρεύτηκε τον καθηγητή Οικονομικών του Χάρβαρντ, Hendrik Houthakker.
Η ίδια η Tymieniecka αρνείται ότι υπήρχε μεταξύ τους κάποια ερωτική έλξη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα μπορούσε να ερωτευτεί έναν μεσήλικα κληρικό, ωστόσο φαίνεται ότι φίλοι υποστήριξαν πως ένιωθε ερωτική έλξη απέναντί του, αν και μάλλον ο ίδιος δεν το γνώριζε.

Η αλληλογραφία τους, την οποία εκείνη κράτησε και πούλησε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Πολωνίας το 2008 έναντι επταψήφιου ποσού, καταδεικνύει μια ιδιαίτερα στενή σχέση μεταξύ τους.

Την στενή σχέση των δύο προσώπων είχε αποκαλύψει ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Carl Bernstein, όταν το 1996 έγραψε την βιογραφία του Ποντίφικα. Σε αυτή αναφέρεται συχνά στην Tymieniecka, η οποία είχε μεταφράσει αρκετά βιβλία του Πάπα. Σύμφωνα με τον Bernstein, η ακαδημαϊκός ήταν “Πολωνή αριστοκράτισσα”, ενώ η ίδια του είχε διαψεύσει τις φημολογίες ότι υπήρχε κάτι ερωτικό στην σχέση της με τον στενό της φίλο.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.