ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βασιλιάς των Ζουλού: «Οι μαύροι κατέστρεψαν τη Νότια Αφρική»

Ο βασιλιάς, από το 1971, της φυλής των Ζουλού Goodwill Zwelithini μιλώντας σε καθιερωμένη τελετή για να τιμηθεί η 44η παραμονή του στο θρόνο στη Nongoma της επαρχίας KwaZulu-Natal, δήλωσε ότι η Νότια Αφρική οικονομικά, στρατιωτικά και κοινωνικά ήταν καλύτερη κάτω από την ηγεσία των λευκών Αφρικάνερς.

«Η ιστορία θα αποφανθεί στο τέλος ότι οι μαύροι το μόνο που έκαναν ήταν να καταστρέψουν ότι τους κληροδότησαν οι λευκοί», είπε ακόμη ο βασιλιάς των Ζουλού.

Ο Zwelithini είπε πως οι πρώην κυβερνήτες της Νότιας Αφρικής «είχαν δημιουργήσει ένα πανίσχυρη κυβέρνηση, μαζί με την ισχυρότερη οικονομία και στρατό σε όλη την αφρικανική Ήπειρο. Είχαν πραγματικά ένα πανίσχυρο στρατό και το νόμισμα και η οικονομία είχαν εκτοξευθεί» για να συμπληρώσει:

 «Αλλά μετά, ήρθε αυτό που αποκαλούμε δημοκρατία, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαύροι κατέστρεψαν τα κέρδη του παρελθόντος. Τώρα όμως η οικονομία καταρρέει»και απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του ο Zwelethini είπε:

«Δε θέλατε να συνεχίσετε να κτίζετε αυτά που κληρονομήσατε. Θα βρείτε τους εαυτούς σας στην λάθος μεριά της ιστορίας. Και η ιστορία θα κρίνει στο τέλος τους μαύρους κατοίκους της χώρας πολύ σκληρά καθώς απέτυχαν να κτίσουν επάνω στις επιτυχίες των Αφρικάνερς».

www.pronews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.