ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βασίλης Α. Υψηλάντης στην εκδήλωση της Βουλής για τα Δωδεκάνησα: “Να αρθούν οι αδικίες σε βάρος της Δωδεκανήσου»

                   

Ο τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, με την ευκαιρία της ειδικής εκδήλωσης για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, απέστειλε σήμερα προς τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τις Περιφέρειες  κ. Δημήτριο Γάκη τον ακόλουθο χαιρετισμό

 

 «Προς

κ.Δημήτριο Γάκη

Βουλευτή Δωδεκανήσου

Πρόεδρο Ειδικής Επιτροπής Περιφετειών

Βουλής των Ελλήνων.                                                         Ρόδος 2 Μαρτίου 2016

 

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να παραστώ στην ειδική συνεδρία της επιτροπής σας,  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 68 χρόνων από της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό.

Επιθυμούσα πολύ να παρευρίσκομαι στη σημερινή τελετή, ωστόσο λόγοι ανεξάρτητοι της θέλησής μου δεν το επιτρέπουν.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό που η εθνική μας αντιπροσωπεία τιμά τους αγώνες των προγόνων μας, για μια ελληνική  Δωδεκάνησο με ελευθερία και προκοπή.

Η επίτευξη του εθνικού αυτού στόχου σηματοδότησε την απαρχή μιας νέας εποχής ιδιαιτέρως σημαντικής για τα Δωδεκάνησα και τη χώρα μας.

Παρά τα προβλήματα της νησιωτικότητας και της προσαρμογής,  η πρόοδος στα νησιά μας είναι όλα αυτά τα χρόνια  εμφανής. Παρόλα αυτά τα πρώτα δεν έχουν εξαληφθεί,  ενώ η οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό-προσφυγικό έχουν προσθέσει τεράστια προβλήματα που άπτονται της οικονομικής αυθυπαρξίας τους και της ανεμπόδιστης ομαλής λειτουργίας τους.

Τα Δωδεκάνησα στην απαρχή της κρίσης έχασαν και  τη διοικητική τους αυτοτέλεια, που κατά την άποψή μου, έχει καταφέρει ταυτόχρονα και πλήγμα στην ιστορική, αυτοδιοικητική, αναπτυξιακή και πολιτιστική τους  προοπτική.

Την περίοδο αυτή, μεταξύ των άλλων απώλεσαν και το κυριότερο Κοινοτικό τους  κεκτημένο που είναι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών αυτών καθώς και η δημιουργία ενός κυβερνητικού οργάνου, που θα συνοδεύεται και από πόρους, για την άμεση  αντιμετώπιση των παρενεργειών της νησιωτικότητας σ’αυτά.

Έτσι η ιστορική δικαίωση θα συνοδεύεται και με αμέριστο και πραγματικό ενδιαφέρον, από την πολιτεία,  για την περαιτέρω πορεία τους.

 

Με εκτίμηση

 

Βασίλης Α. Υψηλάντης

τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου»

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.