ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βασίλης Α. Υψηλάντης: “Η μη ανανέωση των προγραμμάτων επιχορήγησης των αερομεταφορών αμαυρώνουν και βάζουν οριστικά στο περιθώριο τα νησιά μας”

Την Αστυπάλαια επισκέφθηκε ο τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης. Κατά τη διήμερη παραμονή του στο νησί επισκέφθηκε το Δήμαρχο Αστυπάλαιας κ. Πανορμίτη Κονταράτο, o οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των δρομολογημένων έργων στο νησί και για τα προβλήματα που το απασχολούν. Κατά τη συνάντησή τους ο τ. βουλευτής είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, από τον οποίο  ζήτησε  να είναι αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων της Αστυπάλαιας όπως του τα ανέφερε ο Δήμαρχος.

Σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της τηλεϊατρικής εξήρε το εγχείρημα, τονίζοντας ότι η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από την εποχή της ΝΔ, πρέπει όμως να καταστεί ουσιαστικά ενεργή με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Ο κ. Υψηλάντης ζήτησε επίσης την άμεση και κανονική λειτουργία του Κάστρου της Αστυπαλιάς σε  επικοινωνία που είχε με την Προϊσταμένη Αρχαιοτήτων κ. Μ. Μιχαηλίδου.

Τέλος είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ανταλλάξει απόψεις, με την Πρόεδρο και τα Μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αστυπάλαιας της Ν.Δ, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κομματική οργάνωση και το νησί. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους και τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό των νησιών μας.

Ο κ. Υψηλάντης από την Αστυπάλαια τόνισε την ανάγκη επιδότησης των αερομεταφορών, κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι νησιώτες να μην αισθάνονται απομονωμένοι λόγω του υπερβολικού κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων από και προς τα νησιά. Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “Η μη ανανέωση των προγραμμάτων επιχορήγησης των αερομεταφορών στα νησιά τα αμαυρώνουν και τα βάζουν οριστικά στο περιθώριο.”

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.