ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βαρθολομαίος: Όσοι Πατριάρχες λείπουν από τις Συνόδους γίνονται «αιρετικοί»

Αυστηρή απάντηση στις επιστολές των Πατριαρχών Ρωσίας Κυρίλλου και Αντιοχείας Ιωάννη, που εξηγούσαν τη μη συμμετοχή τους στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των εργασιών της Πανορθόδοξης Συνόδου, στο Κολυμπάρι Χανίων. “Οσοι δεν αποδέχθηκαν τις αποφάσεις των Συνόδων, απομονώθηκαν και μετατράπηκαν σε αιρέσεις”, είπε ο κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο ίδιος χαρακτήρισε “δυσάρεστη έκπληξη την 12η ώρα να αποσύρονται οι υπογραφές”.

σύνοδος κολυμπάρι
 

Ο Πατριάρχης Ρωσίας στην επιστολή του, επικαλείτο την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας στις 13 Ιουνίου. “Κωλύομαι” ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο Πατριάρχης Αντιοχείας επανέλαβε το θέμα που έχει προκύψει με το Κατάρ, αλλά και σε άλλα ζητήματα, στα οποία δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των εκκλησιών, όπως το μυστήριο του γάμου. “Εμείς αδυνατούμε και δεν κατανοούμε τη νέα έκκληση” ανέφερε στην επιστολή του.

Οι Προκαθήμενοι και οι αντιπροσωπείες των Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών συνεδριάζουν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τα οποία συνοψίζονται ως εξής: Η αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, Ορθόδοξη Διασπορά, Αυτονομία και τρόπος της Διακήρυξης, Το Μυστήριο του Γάμου και κωλύματα γι’ αυτόν, η σπουδαιότητα της νηστείας και η τήρησή της στην εποχή μας, οι σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο.

Εκατοντάδες σημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στο Κολυμπάρι
Τις εργασίες τις Πανορθόδοξης Συνόδου καλύπτουν 320 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, και καθημερινά φτάνουν και άλλοι στα Χανιά.

σύνοδος κολυμπάρι
 

(Ο δημοσιογράφος του ekriti.gr Μάριος Διονέλλης επί τω έργω)

σύνοδος κολυμπάρι
 
Σύνοδος
 
Σύνοδος
 

(Το press room)
 

σύνοδος κολυμπάρι
 

(ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Μάριος Διονέλλης)

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.