ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βαρουφάκης: Απλά… «πρόωρες» οι φήμες περί παραίτησής μου!

Και μετά κάνει… αστειάκια επικαλούμενος τον Κέινς: «Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί» – Δείτε τι έγραψε στο Twitter, σχολιάζοντας το κλίμα μετά την τοποθέτηση Παναρίτη στο ΔΝΤ

«Οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες». Με αυτό το tweet σχολίασε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες στο πολιτικό προσκήνιο με αφορμή την επιλογή της κ. Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Αμέσως άρχισαν τα σχόλια χρηστών κάτω από το tweet του υπουργού, και μάλιστα σε ένα από αυτά ο κ. Βαρουφάκης απάντησε. Συγκεκριμένα έγραψε:Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί. Τζ. Μ. Κέινς (μεσοπρόθεσμα αυτοί που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικας έχουν κολλήσει μαζί μου ως υπουργό Οικονομικών).

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις ενστάσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την κ. Παναρίτη η επιμονή του κ. Βαρουφάκη την έστειλε στο ΔΝΤ. Στην σχετική συζήτηση που έγινε με τα άλλα μέλη του οικονομικού επιτελείου για την τοποθέτηση στο ΔΝΤ συμφώνησε ο κ. Γιώργος Σταθάκης ενώ διαφώνησε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο κ. Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος όπως διέρρευσε από το γραφείο του είπε ότι «είναι αδύνατο να στηρίξω πολιτικά την υποψηφιότητα Παναρίτη και δεν μπαίνω στη διαδικασία των στοιχείων του βιογραφικού της». Παρόλα αυτά ο κ. Βαρουφάκης πήρε την απόφαση να την διορίσει και μάλιστα στην αρχή του τριημέρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επιμονή του στην κ. Παναρίτη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι οι αντιδράσεις δεν προήλθαν μόνο ή κυρίως από την αριστερή πτέρυγα αλλά από τα πιο μετριοπαθή στελέχη και από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.