ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Βαριά» τιμωρία από UEFA

Η UEFA έχει δείξει σε πολλά ζητήματα ότι δεν αστειεύεται και όταν κρίνει ότι πρέπει, ρίχνει… καμπάνες.

Ακόμη και σε μεγάλους συλλόγους, ενώ την πυγμή της έδειξε και στις συζητήσεις με την κυβέρνηση και τον Σταύρο Κοντονή αναφορικά με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Πιο αναλυτικά, τόσο η Ρόμα όσο κι η Ίντερ παραβίασαν τους κανονισμούς του Financial Fair Play της UEFA, γεγονός το οποίο απέφερε πρόστιμο έξι εκατομμυρίων ευρώ για την πρώτη και 20 (τα έξι πρέπει να πληρωθούν οπωσδήποτε) για τη δεύτερη!

Τις προηγούμενες ημέρες είχε υποστηριχθεί από τα ιταλικά Μέσα πως η UEFA αναμένεται να ρίξει… καμπάνες στους δύο συλλόγους, λόγω παραβίασης των κανονισμών του Financial Fair Play. Κάτι τέτοιο τελικώς έγινε, καθώς σήμερα (5/8) επιβεβαιώθηκαν οι ποινές, με τους «τζιαλορόσι» να πρέπει να καταβάλουν έξι εκατομμύρια ευρώ και τους «νερατζούρι» αντίστοιχα 20! Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόστιμο των Ρωμαίων θα πληρωθεί από τα φετινά τους έσοδα από Champions League και Europa αντίστοιχα ενώ παράλληλα περιορίζεται ο αριθμός παικτών που δικαιούνται να δηλώσουν στις ευρωπαϊκές λίστες στους 22 (από 25).

Για τους Μιλανέζους, ο αριθμός για δήλωση παικτών περιορίζεται στους 21 ενώ από το πρόστιμο των 20 εκατομμυρίων ευρώ που τους επιβλήθηκε, τα έξι πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθούν ενώ τα υπόλοιπα 14 μπορεί να… διαγραφούν, εάν εναρμονιστούν με τους κανονισμούς του FFP.

 iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.