ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αβραμόπουλος για τριτοκοσμικές εικόνες στην Κω: Δικαιότερη κατανομή μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε.

Ποιες οι τρεις προτάσεις που κατέθεσε στον Επίτροπο Μετανάστευσης ο δήμαρχος Κω για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στο νησί

Με το δήμαρχο της Κω κ. Γιώργο Κυρίτση επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί ο Επίτροπος Μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη δημοσιοποιηση του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει στο νησί, με τους παράνομους μετανάστες που έχουν κατακλύσει το λιμάνι και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και την αδυναμία διαχείρισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Ο δήμαρχος Κω είχε στείλει σχετική επιστολή χθες στον Έλληνα Επίτροπο, αναλύοντας το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τις επιπτώσεις του στη διεθνή εικόνα αλλά και στον τουρισμό του νησιού.

Ο κ. Κυρίτσης κατέθεσε τρεις προτάσεις στον κ.Αβραμόπουλο, ζητώντας:
– Την ανάδειξη του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την άμεση ενίσχυση της Frontex στη θαλάσσια περιοχή της Κω. Η αίσθηση που έχει σήμερα ο πολίτης της Κω είναι η εγκατάλειψη και η κατάλυση των θαλάσσιων συνόρων μας.

– Την ενίσχυση, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων των κρατικών δομών και του δήμου της Κω, που έχουν αφεθεί μόνοι τους να προσπαθούν να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Χωρίς τα αναγκαία μέσα και χωρίς πόρους.

– Την υιοθέτηση των κανόνων της άμεσης επαναπροώθησης , όσων δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της αίτησης πολιτικού ασύλου. Είναι καιρός η Ε.Ε να στηρίξει οικονομικά, πολιτικά αλλά και διπλωματικά τη διαδικασία της επαναπροώθησης.

Ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε με το περίγραμμα των προτάσεων του δημάρχου Κω και επισήμανε ότι έχει θέσει ως στόχο της θητείας του την αύξηση των κονδυλίων για την Frontex και τη δικαιότερη κατανομή της φιλοξενίας των μεταναστών ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. Επισήμανε ότι θα αυξηθούν ο προϋπολογισμός και οι διαθέσιμοι πόροι για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Ο δήμαρχος Κω ανέλαβε πρωτοβουλία για κοινή δράση των Νησιωτικών Δήμων, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση και ζήτησε από τον κ. Αβραμόπουλο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Από τη μεριά του ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις και τα προβλήματα των νησιωτικών Δήμων και να αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες. Ο δήμαρχος Κω και ο Έλληνας Επίτροπος θα έχουν νέα επικοινωνία για το ζήτημα αυτό, αμέσως μετά το Πάσχα.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.