ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αυτοπυρπολήθηκε 80χρονος για να ζητήσει η Ιαπωνία συγγνώμη από τις Κορεάτισσες «σκλάβες του σεξ»

Οι γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν από τον ιαπωνικό στρατό κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο 

Ένας 80χρονος Νοτιοκορεάτης αυτοπυρπολήθηκε σήμερα κατά την διάρκεια διαδήλωσης που έγινε με την αξίωση να ζητήσει η Ιαπωνία συγγνώμη για τις Κορεάτισσες που είχαν χρησιμοποιηθεί ως σκλάβες για σεξ από τον αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε κατά την διάρκεια τακτικής εβδομαδιαίας διαδήλωσης που γίνεται μπροστά από την ιαπωνική πρεσβεία.

Ενόψει της συμπλήρωσης 70 ετών στις 15 Αυγούστου από τότε που τερματίστηκε η κατοχή της κορεατικής χερσονήσου από την Ιαπωνία, η σημερινή διαδήλωση ήταν μεγαλύτερη απ’ό,τι συνήθως. Περίπου 2.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μπροστά από την ιαπωνική πρεσβεία. Μεταξύ αυτών βρισκόντουσαν και 3 από τις 47 Κορεάτισσες που εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή και είχαν χρησιμοποιηθεί ως “γυναίκες ανακούφισης” από τον ιαπωνικό στρατό.

Όταν αυτοπυρπολήθηκε ο 80χρονος, οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες με τα πλακάτ που κρατούσαν. Αυτός διακομίσθηκε στην συνέχεια στο νοσοκομείο.

“Φαίνεται ότι προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του με αυτόν τον τρόπο, καθώς είχε μαζί του ένα μπουκάλι που μυρίζει βενζίνη”, δήλωσε ένας πυροσβέστης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι ο άνδρας αυτός είναι περίπου 80 ετών και είχε μεταβεί στην Σεούλ από την νότια πόλη Γκουανγκτζού.

Στην Νότια Κορέα η ιαπωνική αποικιοκρατία (1910-1945) εξακολουθεί να αποτελεί ένα ευαίσθητο ζήτημα.

Οι σχέσεις της Νότιας Κορέας με την Ιαπωνία είναι τεταμένες εδώ και χρόνια εξαιτίας της απροθυμίας, σύμφωνα με την Σεούλ, που δείχνουν οι Ιάπωνες ηγέτες να επιδιώξουν μια εξιλέωση για το πολεμικό παρελθόν της χώρας τους και κυρίως να αναγνωρίσουν πλήρως τον ρόλο των ιαπωνικών αρχών στον εξαναγκασμό κοριτσιών και γυναικών από την Κορέα να εργαστούν σε οίκους ανοχής του ιαπωνικού στρατού.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.