ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αυτοί είναι οι 20 πιο φιλάνθρωποι αθλητές στον κόσμο

Ο DoSomething.org, ο μεγαλύτερος οργανισμός νεολαίας για την κοινωνική αλλαγή στον κόσμο, ανακοίνωσε την Athletes Gone Good, τη λίστα με τους 20 πιο φιλάνθρωπους αθλητές στον κόσμο, για το 2015. Στην κορυφή βρέθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μπορεί να μην είναι ο πιο αγαπητός αθλητής εκεί έξω, αλλά ίσως, τελικά, να είναι από τα παρεξηγημένα παιδιά.

Η λίστα με τους κορυφαίους διάσημους αθλητές “οι οποίοι χρησιμοποιούν την επιρροή τους για καλό”, είναι μία πρωτοβουλία που ανέλαβε ο DoSomething.org, εμπνευσμένος από την επιτυχία μίας άλλης, παρόμοιας λίστας για διασημότητες, την κατάρτιση της οποίας πραγματοποιεί ο οργανισμός εδώ και 7 χρόνια, της Celebs Gone Good.

Οι αθλητές που αποτελούν τους 20 Athletes Gone Good για το 2015, επιλέχθηκαν ως αποτέλεσμα μίας τριμερούς μεθοδολογίας, η οποία έλαβε υπόψη:

  • την ψήφο του κοινού
  • την επιρροή των αθλητών στα social media
  • τη γνώμη ομάδας ειδικών

Οι 3 πιο φιλάνθρωποι αθλητές για το 2015

1. Cristiano Ronaldo – Ποδόσφαιρο

Αυτοί είναι οι 20 πιο φιλάνθρωποι αθλητές στον κόσμο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, επειδή κάνει το έξτρα βήμα, τόσο στο γήπεδο όσο και στο φιλανθρωπικό του έργο. Συμμετείχε στην εκστρατεία της FIFA εναντίον του ιού Έμπολα, μάζεψε χρήματα για διάφορους σκοπούς, δώρισε περισσότερα από 83 χιλιάδες δολάρια σε έναν 10χρονο που χρειαζόταν εγχείρηση εγκεφάλου και χρηματοδότησε με πάνω από 165 χιλιάδες δολάρια ένα αντικαρκινικό κέντρο στην Πορτογαλία. Επίσης, ο Ρονάλντο χρησιμοποίησε τη φήμη του για να γίνει παγκόσμιος εκπρόσωπος εκστρατειών εναντίον -μεταξύ άλλων- της παιδικής πείνας, της παχυσαρκίας και της βιοποικιλότητας.

2. John Cena – Πάλη

Αυτοί είναι οι 20 πιο φιλάνθρωποι αθλητές στον κόσμο

Ο σούπερσταρ του WWE κατετάγη στη δεύτερη θέση, χάρη στην πραγματοποίηση από τον ίδιο, περισσότερων από 400 παιδικών ευχών, στα πλαίσια του οργανισμού Κάνε Μία Ευχή. Είναι η διασημότητα την οποία ζητούν τα περισσότερα παιδιά να δουν, ως κομμάτι της ευχής τους και σχεδόν ποτέ δεν λέει όχι. Υποστηρίζει, επίσης, και άλλους οργανισμούς, όπως εκείνος της Susan G. Komen κατά του καρκίνου του μαστού, για τον οποίο βοήθησε, ως μέλος του WWE, να μαζευτούν 1,5 εκατομμύρια δολάρια, το 2012.

3. Serena Williams – Τένις

Αυτοί είναι οι 20 πιο φιλάνθρωποι αθλητές στον κόσμο

Η Σερένα Γουίλιμας όχι μόνο κατέκτησε το έκτο της Γουίμπλεντον, αυτό το καλοκαίρι, αλλά και την τρίτη θέση στη λίστα Athletes Gone Good. Εκτός από τη δουλειά της με το Ίδρυμα Serena Williams και ως πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, η Σερένα υποστήριξε, φέτος, την εκστρατεία “1 in 11”, υποστηρίζοντας το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών της Ινδονησίας, του Νεπάλ και του Μπανγκλαντές. 

Τη λίστα συμπληρώνουν

4. Yuna Kim – Καλλιτεχνικό Πατινάζ

5. Neymar – Ποδόσφαιρο

6. Lebron James – Καλαθοσφαίριση

7. Heather O’Reilly – Ποδόσφαιρο

8. Maria Sharapova – Τένις

9. Mo’ne Davis – Μπέιζμπολ

10. Richard Sherman – Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο

11. Charlie Whyte and Meryl Davis – Καλλιτεχνικό Πατινάζ

12. Dan Carter – Ράγκμπι (Γιούνιον)

13. Roman Reigns – Πάλη

14. Ronda Rousey – Μικτές Πολεμικές Τέχνες (MMA)

15. Lindsey Vonn – Σκι

16. Tom Daley – Καταδύσεις

17. Bethany Hamilton – Σέρφινγκ

18. Saina Nehwal – Αντιπτέριση (Badminton)

19. Paul Rabil – Λακρός

20. Shahid Afridi – Κρίκετ

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.