ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αυτό είναι το απίστευτο κόλπο για να αδυνατίσεις

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και το Πανεπιστήμιο Brigham Young στη Γιούτα βρήκαν ένα κόλπο για να τρώμε μικρότερες ποσότητες

 Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περισσότερες από μία στις τρεις γυναίκες παλεύουν μια ζωή με τα περιττά κιλά τους, υπολογίζοντας συνεχώς τι και πόσο τρώνε για να μην παχύνουν.Επιπλέον, σχεδόν έξι στις δέκα (το 57%) κάνουν δίαιτα τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο – ένα ποσοστό το οποίο στους άντρες είναι 39%.

Οι νεότερες οδηγίες από το μέτωπο των ειδικών, αν και κάπως παράδοξες, μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε την ποσότητα της τροφής που προσλαμβάνετε.

Πείτε λοιπόν «όχι» σε ακουστικά, μουσική και τηλεόραση την ώρα του φαγητού και προσηλωθείτε στο πιάτο σας.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και το Πανεπιστήμιο Brigham Young στη Γιούτα βρήκαν ότι ο θόρυβος που κάνει το φαγητό την ώρα που το μασάμε μπορεί να συμβάλλει στο να φάμε τελικά μικρότερη ποσότητα.

Οι ερευνητές χώρισαν τους ανθρώπους που πήραν μέρος στην έρευνα σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα άκουγε δυνατή μουσική στα ακουστικά και η άλλη χαμηλή. Όπως παρατήρησαν, όσοι άκουγαν δυνατή μουσική έφαγαν 4 πρέτζελ σε αντίθεση με όσους άκουγαν χαμηλή μουσική, οι οποίοι έφαγαν 2,75, καθώς άκουγαν καλύτερα τον ήχο της μάσησης.

Το τραγάνισμα και το μασούλημα του φαγητού μας βοηθά να αντιληφθούμε τι ακριβώς τρώμε και χάρη σ΄ αυτό είναι πιθανό να φάμε τελικά λιγότερο εξηγούν οι ειδικοί.

Γι’ αυτό και μας προτρέπουν να μην τρώμε ακούγοντας μουσική κλπ. αλλά να είμαστε συγκεντρωμένοι στο φαγητό μας.

 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.