ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αυστραλία: Αυτό είναι το πιο μεγάλο πρόβατο του κόσμου (και δεν είναι… τρίχες)

Ο «ήρωας» της ημέρας στην Αυστραλία (αλλά και το Διαδίκτυο) είναι ένα πρόβατο που έχει να κουρευτεί πάνω από πέντε χρόνια με το μαλλί του να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα… 25 κιλά

Σε χώρες που ζουν μακριά από τα μνημόνια και τις εποχικές εκλογές, θέματα όπως ένα πρόβατο με μαλλί τεραστίων διαστάσεων μπορεί να αποτελεί την πρώτη είδηση στα ΜΜΕ. Μιλάμε για το θέμα της ημέρας στην Αυστραλία (αλλά και σε αρκετές χώρες του κόσμου), όπου ένα πρόβατο με απίστευτη ποσότητα μαλλιού προκαλεί το ενδιαφέρον όλων, από τους απλούς παρατηρητές έως τις φιλοζωικές εταιρίες. Οι τελευταίες έχουν έναν παραπάνω λόγο να ανησυχούν, καθώς αυτή η ποσότητα μαλλιού είναι ικανή να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του ζώου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, το συγκεκριμένο πρόβατο είναι αρσενικό, και πρέπει να ζει ελεύθερο εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια. Και έχει αποκτήσει μετά από όλα αυτά τα χρόνια που δεν… κουρεύτηκε διαστάσεις που ξεπερνούν έως και πέντε φορές το μέγεθός του. Οι Αυστραλοί υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρόβατα που έχουν δει μέχρι σήμερα, και παρά το ότι προσπάθησαν να το πλησιάσουν, αυτό αντιδρά στην παρουσία των ανθρώπων.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο… Πρωταθλητής Κουρέματος Προβάτων (έχει και τέτοιον η Αυστραλία…) Ian Elkins ο οποίος τόνισε ότι είναι μία αληθινή πρόκληση για την καριέρα του να καταφέρει να κουρέψει αυτό το πρόβατο.

Σε μία αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν, το 2004, ένα πρόβατο που είχε βρεθεί μετά από έξι χρόνια στην ελευθερία, είχε συγκεντρώσει μαλλί που έφτανε ούτε λίγο ούτε πολύ στα 27 κιλά!

Μάλιστα, σ’ εκείνη την περίπτωση οι Αυστραλοί είχαν δει σε εθνικό δίκτυο την κουρά του προβάτου, με πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Στο μεταξύ, σε μια χώρα πολύ μακριά από την ήρεμη Αυστραλία και τα ακούρευτα πρόβατά της, ένας άλλος λαός παρακολουθεί από τηλεόρασης την… κουρά των αυγών. Έκαστος στο είδος του…

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.