ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Άσυλο στις ΗΠΑ ζήτησε Τούρκος υποναύαρχος

Άσυλο στις ΗΠΑ φέρεται να δήλωσε Τούρκος υποναύαρχος ο οποίος είναι αποσπασμένος σε εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

Ο υποναύαρχος Μουσταφά Ζεκί Ουγουρλού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την τουρκική δικαιοσύνη και ο οποίος πρόσφατα εκδιώχθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις, ήταν αποσπασμένος στη βάση της ατλαντικής συμμαχίας στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια (ανατολικές ΗΠΑ), αναφέρει το πρακτορείο χωρίς να διευκρινίσει αν το αίτημά του για άσυλο έγινε δεκτό ή όχι.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που στοιχισε τη ζωή σε 273 ανθρώπους τη νύκτα της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές έχουν αποδυθεί σε εκκαθαρίσεις στις κρατικές δομές, βάζοντας στόχο κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις, η ιεραρχία των οποίων αποδεκατίσθηκε, και γενικά τη δημόσια διοίκηση.

Οι εκκαθαρίσεις πραγματοποιούνται σε βάρος των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, είναι το μαύρο πρόβατο του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος. Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος 16.000 προσώπων τα οποία έχουν προφυλακισθεί.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.