ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ασύλληπτο: Επλεε στον ωκεανό με το πτώμα του φίλου του – Διασώθηκε 14 μήνες μετά [εικόνες]

Για 14 ολόκληρους μήνες ένας 36χρονος έπλεε στην ακυβέρνητη βάρκα του, έρμαιο των ρευμάτων του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η περιπέτειά του μοιάζει με σενάριο ταινίας και ενέπνευσε τη συγγραφή του βιβλίου «438 Days: An Extraordinary True Story of Survival at Sea» του δημοσιογράφου Τζόναθαν Φράκλιν.

Το ταξίδι του Αλβαρένγα έλαβε τέλος όταν η σπασμένη του βάρκα ξεβράστηκε σε απόσταση 6.700 χιλιομέτρων από την ακτή όπου είχε ξεκινήσει το ταξίδι του.

Ηταν εξαντλημένος, μετά βίας περπατούσε, τα μαλλιά του είχαν μακρύνει και είχε αποκτήσει πυκνό μακρύ μούσι. Δεν μιλούσε  και δεν μπορούσε να κοιτάξει τους ανθρώπους στα μάτια.

Τον Νοέμβριο του 2012 ο Αλβαρένγκα απέπλευσε σε αναζήτηση καρχαριών με μία βάρκα από πολυεστέρα. Δύο ημέρες αργότερα και σε απόσταση 75 χιλιομέτρων ανοιχτά του Μεξικού ο ίδιος και ο φίλος του Εζεκουιέλ Κορδόμπα έπεσαν πάνω σε μια σφοδρή καταιγίδα.


Μήνες αργότερα κι ενώ εξακολουθούσαν να πλέουν «αόρατοι» στον Ειρηνικό, η κατάσταση του φίλου του άρχισε να χειροτερεύει και έτσι μια μέρα έφυγε από τη ζωή.  Ο Ααλβαρένγκα έκλαιγε για ώρες και μη μπορώντας να δεχθεί τον θάνατο του φίλου άρχισε να του μιλά.

 

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.