ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ενας αστυνομικός με ράσα: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει παπά για την αστυνομία

Αστυνομικό που θα φορέσει ράσα και θα διδάσκει τον λόγο του Θεού στους συναδέλφους του αναζητεί η ελληνική αστυνομία καταθέτοντας σχέδιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτει, ο αστυνομικός-ιερέας είναι συγκεκριμένα. Κάτω των 40, να μιλά τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα σε σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο και να μην έχει καταδικαστεί βεβαίως για κάποιο ποινικό αδίκημα, ώστε να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των ενστόλων.

Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Πανούσης και ο υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο ιερέας θα κατέχει το βαθμό του υπαστυνόμου Α΄ και θα μπορεί να εξελιχθεί μέχρι το βαθμό του ταξίαρχου και αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους υπηρετούντες στο σώμα της ΕΛΑΣ για μετάταξη, τότε ιερέας της ΕΛΑΣ, μπορεί να είναι και ιδιώτης Ελληνας ιερέας.

Θα συγκροτηθεί μάλιστα επιτροπή που θα κρίνει τους υποψηφίους οι οποίοι (αν πρόκειται για ιδιώτες) θα πρέπει να είναι μικρότεροι των 40 ετών, να έχουν πτυχίο Θεολογικής Σχολής, να κατέχουν χειροτονητήριο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησιάς του Χριστού, να γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά ή ιταλικά) σε επίπεδο τουλάχιστον μετρίως, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, να μην έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα και άλλα αδικήματα, να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά τους, κ.λπ.

Η οργανική θέση ιερέα στην Ελληνική Αστυνομία προβλέπεται με το ν. 1421/1944, οπότε και αναγνωρίζεται η ύπαρξη θρησκευτικής Υπηρεσίας στο Σώμα. Η Θρησκευτική Υπηρεσία μάλιστα αναβαθμίσθηκε σε Υποδιεύθυνση με Προεδρικό Διάταγμα το 1922, και υπάγεται διοικητικά στην Αστυνομική Ακαδημία.

iefimerida.gr
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.