ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αστυνομικίνα έγινε …αστυνομικός! Τεράστιος προβληματισμός στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Σε εγχείρηση αλλαγής φύλου υποβλήθηκε αστυνομικίνα κι έγινε …άντρας, προκαλώντας μεγάλο προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα το ζήτημα αλλαγής φύλου και ταυτότητας αστυνομικού υπαλλήλου αποτελεί καυτή πατάτα στα χέρια της ηγεσίας της Αστυνομίας αφού πρόκειται για μία άκρως προσωπική αλλά και ευαίσθητη υπόθεση που μάλιστα όπως αναφέρει το bloko.gr, συμβαίνει για πρωτη φορά στα χρονικά της ΕΛ.ΑΣ.

Η μέχρι πρότινος γυναίκα αστυνομικός της τροχαίας άλλαξε τόσο σωματοδομή όσο και ονοματεπώνυμο ύστερα από σειρά χειρουργικών επεμβάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ευθύς εξαρχής υπήρξε προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ αφού αφενός τέθηκε το ζήτημα της κοινωνικής κατακραυγής της αστυνομίας, ωστόσο από την άλλη πρέπει να υπάρξει σεβασμός στην προσωπική επιλογή του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός είναι σε αναρωτική άδεια και στη συνέχεια αν κι έχει προσκομίσει ιατρικές γνωματεύσεις που βεβαιώνουν την ψυχική του ισορροπία, πρόκειται να περάσει από επιτροπή γιατρών που θα κρίνει αν ένας άνθρωπος που επί σειρά ετών ζούσε καταπιεσμένα σε ένα γυναικείο σώμα είναι ικανός να φέρει όπλο, ή θα πρέπει να χαρακτηριστεί είτε ως Ι-5 που σημαίνει απόταξη, είτε ως ανίκανος για οπλοφορία οπότε θα πρέπει να τοποθετηθεί σε υπηρεσία γραφείου…

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστεί την υπόθεση η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

 newsit.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.