ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Άρχισαν οι χοροί στ’Αφαντου

Την έναρξη της νέας χορευτικής περιόδου γιόρτασαν με μια ευχάριστη εκδήλωση ο  Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άφαντου – «Παναγία Καθολική». 

Ο σύλλογος ο οποίος στα χορευτικά του τμήματα παίρνουν μέρος περί τα 80 παιδιά και 70 ενήλικες  μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μαζεύτηκαν στον πανοραμικό χώρου του μοναστηρίου του Προφήτη Ηλία όπου και πέρασαν μια ευχάριστη ημέρα όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι.

Ο σύλλογος φρόντισε να έχει έτοιμη την μεγάλη του ψησταριά οπού έψησαν όσοι ήθελαν, και πρόσφερε δώρα σε όλα τα παρευρισκόμενα παιδιά και δωρεάν αναψυκτικά, νεράκια στα παιδιά και μπύρες και κρασί στους ενήλικες. 

12182193_10205120662631469_184337166_n

Ακολούθησαν παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και τελείωσαν με παραδοσιακούς χορούς στο χώρο του μοναστηρίου. Παιχνίδια όπως τρέξιμο με τσουβάλι, σκυταλοδρομία/κουτσό για τα παιδιά και στυλό στο μπουκάλι, τράβηγμα σχοινιού και σπάσιμο μπαλονιού για τους μεγάλους και το γέλιο που έπεσε από μικρούς και μεγάλους δεν περιγράφεται.

12200801_10205120662511466_1094556698_n

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Νικολής:

« Για εμάς η διοργάνωση  τέτοιου τύπου εκδηλώσεων είναι σημαντική διότι πρέπει να περνάμε καλά και από την άποψη ότι παιδιά και ενήλικες είναι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Αυτό ενδυναμώνει και το κοινωνικό αίσθημα των παιδιών όταν βλέπουν ότι οι μεγάλοι και οι γονείς τους είναι μαζί τους και διασκεδάζουν μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ενορία μας και τον πάτερ Γεώργιο Καπάκα που μας παραχώρησε ρεύμα από το μοναστήρι για το ηχητικό μας σύστημα.  Ευχαριστούμε επίσης όσους μας βοήθησαν με διαφόρους τρόπους  ώστε ακόμα μια εκδήλωση μας να στεφτεί με μεγάλη επιτυχία».

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.