ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Άρθρο: «Στις Κάλπες με Ευθύνη…»Της Μίκας Ιατρίδη π. βουλευτού Δωδεκανήσου

Άρθρο: «Στις Κάλπες με Ευθύνη…»

Της Μίκας Ιατρίδη

π. βουλευτού Δωδεκανήσου 

Μετά τα γεγονότα των τελευταίων 7 μηνών είναι πλέον προφανές ότι πίσω από τον λαϊκισμό κρύβεται πάντα η εύκολη υφαρπαγή της ψήφου. Σε αυτές τις εκλογές η ελληνική κοινωνία θα δώσει την απάντηση σε όσους επιμένουν να κόβουν επιταγές χωρίς αντίκρισμα, σε όσους θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές επενδύοντας στην ανεύθυνη παροχολογία.

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς χωρίς μαγικές και εύκολες λύσεις. Ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων και της επαναστατικής γυμναστικής. Η Συμφωνία με τους εταίρους μας δεν αναιρεί το γεγονός ότι στην καθημερινότητα του ο Έλληνας παλεύει με τους χρόνιους δαίμονες και τις αναρίθμητες παθογένειες του σπάταλου και ανοργάνωτου Κράτους. 

Χρέος όλων όσων πιστεύουν στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού είναι να δαμάσουμε αυτούς τους δαίμονες που θρέφει ο λαϊκισμός των όψιμων εθνοσωτήρων. Να αφήσουμε στο περιθώριο όσους εξαπάτησαν τον λαό και να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, της Αλήθειας, της Ευθύνης, της Απόφασης. Η Νέα Δημοκρατία ξέρει, θέλει και μπορεί να χτίσει αυτή την Νέα Ελλάδα.

Στους εφτά μήνες που πέρασαν, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εθνικολαϊκιστικές παραφυάδες του έδεσαν χειροπόδαρα τον ιδιωτικό τομέα της χώρας καθυστερώντας την συμφωνία, αυξάνοντας τον λογαριασμό, κλείνοντας για πρώτη φορά στα χρονικά τις τράπεζες. Νέκρωσαν την Ελλάδα του μόχθου και της προόδου. Αύξησαν την ανεργία, όταν λίγους μήνες πριν είχε σταθεροποιηθεί και είχε, οριακά έστω, μειωθεί. 

Η αριστερή παρένθεση της κυβέρνησης Τσίπρα πρέπει να κλείσει εδώ. Οι Έλληνες δεν κοστολογούν την περηφάνια τους με 60 ευρώ ημερησίως. Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα πρέπει να μπουν στο περιθώριο. Αξίζουμε μια καλύτερη ζωή από αυτή που σχεδίαζαν οι κρατιστές οπαδοί του οικονομικού εθνικισμού. Η Ευρώπη, παρά τις ατέλειες της, μας έδωσε ξανά το φιλί της ζωής. Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία και δεν επιτρέπεται να ξαναπαίξουμε την χώρα στα ζάρια.

Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη ήταν, είναι και θα είναι ο θεματοφύλακας της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οικογένεια στην οποία ιστορικά και πολιτικά ανήκουμε. Η ΝΔ είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να αποτρέψει την έξοδο μας στα αχαρτογράφητα νερά του επικίνδυνου απομονωτισμού που καλλιεργήθηκε τόσο από τους μαθητευόμενους μάγους όσο και τους εθνικολαϊκιστές της αριστερής παρένθεσης.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.