ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Άρθρο: «Οι μάσκες έπεσαν: Η ώρα της Αλήθειας» – Της Μίκας Ιατρίδη, π. Βουλευτού Δωδεκανήσου.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα σε εφτά μήνες, σκηνοθέτησε ξανά την απόδραση του από την πραγματικότητα. Δραπετεύει από τις ευθύνες του χωρίς να υπολογίζει τον  κίνδυνο ακυβερνησίας. Προεκλογική περίοδος σημαίνει νέα στασιμότητα στην οικονομία λόγω πολιτικής αστάθειας. Σε 7 μήνες η Ελλάδα ζει για τρίτη φορά εκλογές! Με τράπεζες να υπολειτουργούν, με τζίρους μειωμένους στην αγορά, με τραγική έλλειψη ρευστότητας. Και όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας.

Η πραγματικότητα είναι ότι τους τελευταίους έξι μήνες έγιναν εγκληματικά λάθη. Ανακόπηκε η  πορεία της χώρας για έξοδο από το Μνημόνιο, όπως είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά. Οι τράπεζες κινδύνεψαν να καταρρεύσουν ενώ ακόμη δεν τελείωσε η νέα ανακεφαλαιοποίηση τους.  Τέθηκαν capital controls και τόσο οι πολίτες, όσο και οι επιχειρήσεις δεν μπορούσαν και δεν μπορούν ακόμη να λειτουργήσουν κανονικά. Η ύφεση επέστρεψε στην Ελλάδα. 

Η αστεία και ερασιτεχνική διαπραγμάτευση και το μοιραίο δημοψήφισμα, οδήγησαν στο να νεκρώσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και φυσικά συνετέλεσαν στον απόλυτο  εγκλωβισμό της χώρας σε μια επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές. Με  μηδενικά σχεδόν περιθώρια βελτίωσης των μέτρων, η Ελλάδα ξαναμπαίνει στην μέγγενη της λιτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παραφυάδες του, δεν μπορούν να εγγυηθούν και  να πείσουν τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις και την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Η ΝΔ διαχρονικά προτάσσει το εθνικό συμφέρον και έμπρακτα στήριξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Και θα το ξανακάνει όσες φορές και αν χρειαστεί. Διότι αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι οι νοσταλγοί της δραχμής και του οικονομικού εθνικισμού κρύβονταν και κρύβονται ακόμα μέσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτούς προσπαθεί να απαλλαγεί τώρα ο κ. Τσίπρας, σέρνοντας την χώρα σε εκλογές, όταν θα έπρεπε να το είχε κάνει πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου. Αλλά τότε, είχε ακόμα υπόψη του το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το “σκίσιμο” των μνημονίων.

Οδηγούμαστε σε εκλογές την ίδια ώρα που η έλλειψη ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής οδηγεί την Ελλάδα στο να δέχεται, χωρίς κανένα σχεδιασμό και πρόβλεψη, χιλιάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες. Με την πολιτική της η κυβέρνηση ουσιαστικά έχει δώσει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους μετανάστες, παράνομους και μη, που καταφθάνουν στα νησιά του Αιγαίου. Χρειαζόμαστε  άμεση βοήθεια από την  ΕΕ γιατί, αναπόφευκτα και η  Εθνική μας Ασφάλεια θα μπει πλέον σε κίνδυνο. Χρέος μας είναι να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να περιθάλψουμε όσους και όσες μπορούμε, αλλά όχι να βρεθούμε και στην ανάγκη να διεκδικήσουμε τα ακριτικά νησιά μας πίσω. 

Στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη χωράει μόνο η Αλήθεια. Δεν θα υποσχεθούμε ανέφικτα πράγματα αλλά με αίσθημα ευθύνης θα αποτρέψουμε την πορεία της χώρας σε αχαρτογράφητα νερά. Η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση. Απαιτούνται εμπροσθοβαρή και αναπτυξιακά μέτρα παράλληλα με την τήρηση των συμφωνηθέντων και την προσπάθεια βελτίωσης, όπου αυτή είναι εφικτή. Χρειάζεται σταδιακή μείωση της φορολογίας και κίνητρα επενδύσεων. Ειδικά για τα νησιά πρέπει να πολεμήσουμε για την επαναφορά των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ, καθεστώς που ποτέ δεν “παρέδωσε”  η ΝΔ στους δανειστές.

Πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος έχει νεκρώσει στην κυριολεξία. Απαιτείται να θεσμοθετηθεί φορέας Εθνικής Οικονομικής Διπλωματίας ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις από ομογενείς και ξένους. Να πείσουμε τους έχοντες να ανοίξουν δουλειές για τους άνεργους και την νεολαία. Αυτός πρέπει να είναι ο βασικός μας στόχος, η πυξίδα και ο σκοπός μας.

Οι εκλογές αυτές δεν συγχωρούν λάθη. Δεν υπάρχουν άλλοθι. Οι μάσκες έπεσαν. Ο λαός ξέρει, γνωρίζει, καταλαβαίνει ποιος λέει Αλήθεια και ποιος Ψέματα. Η Αλήθεια θα νικήσει. 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.