ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Άρειος Πάγος: «Όχι» σε επίδομα 175 ευρώ σε δύο κατηγορίες εργαζομένων Δημοσίου

Η πρώτη κατηγορία εργαζομένων είναι υπάλληλοι απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο υπουργείο Πολιτισμού και η δεύτερη είναι υπάλληλοι παιδικού σταθμού του Δήμου Ζωγράφου οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου

Για  ακόμη μια φορά τα δικαστήρια τα απασχόλησε η καταβολή ή μη του επιδόματος των 176 ευρώ σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων του δημόσιου τομέα. Το θέμα αυτό «σέρνεται» εδώ και χρόνια στις δικαστικές αίθουσες.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και η αρεοπαγίτης Ασπασία Καρέλου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εισηγήθηκαν σήμερα να μην χορηγηθεί το επίδομα των 175 ευρώ σε δύο κατηγορίες εργαζομένων.

Η πρώτη κατηγορία εργαζομένων είναι υπάλληλοι απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο υπουργείο Πολιτισμού και η δεύτερη είναι υπάλληλοι παιδικού σταθμού του Δήμου Ζωγράφου οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Τόσο η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός όσο η εν λόγω αρεοπαγίτης, συντάχθηκαν με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει κρίνει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.