ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αποτελέσματα 11ης  «Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα»

Η εκδήλωση διενεργήθηκε για 11η  συνεχόμενη  χρονιά ταυτόχρονα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σαββάτο 21 Οκτωβρίου 2017, στο ALTER EGO

Κατά την προσέλευση οι διασκεδαστές ενημερώθηκαν από τους εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ για την εκδήλωση της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», που στόχο είχε  να τους ευαισθητοποιήσει ότι, «το αλκοόλ και η οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνος συνδυασμός». Tο μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας». Οι εθελοντές ανέλαβαν να παροτρύνουν τους οδηγούς να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που θα ήταν « «Ο Οδηγός της παρέας». Το αναγνωριστικό βραχιολάκι-δέσμευσης,  φόρεσαν  105 διασκεδαστές του ALTER EGO . Το 62% ήταν άνδρες και το 36% γυναίκες. Το 75% των Οδηγών της Παρέας επιβραβεύτηκε με δώρα (Αλκοτέστ μιας χρήσης), καθώς βρέθηκαν κάτω από το νόμιμο όριο του 0,25mgl  που ορίζει ο ΚΟΚ.

Τη φετινή χρονιά οι οδηγοί που δεν κατανάλωσαν καθόλου αλκοόλ ήταν σημαντικά περισσότεροι από την πρώτη χρονιά και  καταδεικνύεται  πως  η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει πετύχει τη σταθερά αυξανόμενη ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην επιλογή του «Οδηγού της Παρέας»  διενεργώντας από το 2006 -η πρώτη πόλη στην Ελλάδα – σε συνεργασία με Responsible Young Drivers (RYD του Βελγίου) –την Ευρωπαϊκη Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα- European Night Without Accident.  

Η 11η  Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα 2017 στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και την πολύτιμη συμβολή της Τροχαίας  για 11η συνεχόμενη χρονιά, τον Ελληνικό Ερυθρό  Σταυρό -Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών Ρόδου και των εθελοντών-η ψυχή της ΕΥΤΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά  το χορηγό της Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα τη ΣΥΦΑΚ-ΡΟΔΟΥ για τη διάθεση του αλκοτέστ μιας χρήσης και την HEDERA εκτυπώσεις-επιγραφές για τη διάθεση των  souver με το μήνυμα της βραδιάς  στα τραπέζια του  ALTER EGO.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα συνεχίσει τις δράσεις προκειμένου ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες της ότι το «αλκοόλ και η οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνος συνδυασμός» με απρόβλεπτες συνέπειες,  με ΟΡΑΜΑ την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.