ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποσπαστεί άμεσα αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο της Λέρου»

Μετά την Ερώτηση που είχε καταθέσει πριν από λίγες ημέρες στον Υπουργό Υγείας για την άμεση κάλυψη της θέσης του αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο της Λέρου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επανήλθε καταθέτοντας αναφορά στη Βουλή και επισημαίνοντας ότι ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση στην Ερώτηση που κατέθεσε.

Όπως αναφέρει στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, η απόσπαση του αναισθησιολόγου έληξε με αποτέλεσμα να  κυριαρχεί η ανασφάλεια στους 8.000 μόνιμους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα σε πολλές γυναίκες που βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Στο Νοσοκομείο Λέρου υπήρχαν δύο ιατροί – αναισθησιολόγοι. Ο ένας συνταξιοδοτήθηκε, ενώ ο άλλος μετατέθηκε χωρίς να αναπληρωθεί η θέση του.

Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η άμεση απόσπαση αναισθησιολόγου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου της Λέρου.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε την έκδοση προκήρυξης που είναι πολύ πιθανό να αποβεί άκαρπη.

Οι ανάγκες είναι πιεστικές και απαιτούνται άμεσες και έκτακτες λύσεις. Το Υπουργείο οφείλει να δρομολογήσει τη λύση της άμεσης απόσπασης αναισθησιολόγου στη Λέρο.

Η απόσπαση όμως, για να μην αντιμετωπίζουμε ανάλογα προβλήματα, θα πρέπει να λήξει μόνο όταν τοποθετηθεί μόνιμος ή επικουρικός γιατρός».

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.