ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΑΠΟΠΕΣ : «Αν θέλετε υποσταθμό φτιάξτε τον αλλού»

Άλλος ένας εξ Αθηνών -από τους πολλούς που έχουν περάσει- ,ο νυν πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ ήρθε να μας ξαναπεί ότι η «βέλτιστη» θέση για τον υποσταθμό της ΔΕΗ, είναι μέσα στη πυκνοκατοικημένη περιοχή του Αγ. Νικολάου. φρόντισε μάλιστα να ξαναδιασκεδάσει τις ανησυχίες μας για τα προβλήματα υγείας των κατοίκων, με νέα μελέτη πάλι από τον Δημόκριτο, που ως γνωστόν η ΔΕΗ έχει στενές «σχέσεις».

Μιας και προφανώς κανένας δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ για τα τεκταινόμενα επί του θέματος εδώ και τόσα χρόνια, θα το κάνουμε εμείς, λέγοντας του ότι αυτή η είναι μια ακόμα εκδοχή στο ίδιο τραγικό και πολυσυζητημένο σενάριο ενός κακόγουστου έργου. Δεν είναι αυτή η «βέλτιστη» λύση αλλά είναι η «βολική» λύση . Αυτή η διαδικασία χαρακτηρίζει ανθρώπους ανίκανους να προχωρήσουν στην εύρεση πραγματικά μιας βέλτιστης λύσης και νομοτελειακά να βολευτούν με ότι υπάρχει. Θεωρούμε ότι στη Διοίκηση της ΔΕΗ υπάρχουν ικανοί που μπορούν αν θελήσουν να κάνουν τη διαφορά. Το αποτέλεσμα θα τους χαρακτηρίσει.

Την τύχη αυτής της πόλης την έχουν στα χέρια τους οι πολίτες της και οι εκπρόσωποι τους.

Τρία δημοτικά συμβούλια με διαφορετική σύνθεση και διαφορετικούς δημάρχους επί κεφαλής, διατράνωσαν ομόφωνα την αντίθεση τους στην «βέλτιστη» λύση του πρόεδρου της ΔΕΔΔΗΕ. Ο σημερινός δήμαρχος με το σημερινό δημοτικό συμβούλιο αποφάσισαν (αποφ.635/2014) ομόφωνα:

Την συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής αποτελούμενης από τον Δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων ΔΕΔΔΗΕ, εκπρόσωπο ΤΕΕ , εκπρόσωπο του Αναπτυξιακού, Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου των Συνοικιών Αγ. Νικολάου, Αγ. Δημητρίου, Αγ. Γεωργίου (ΑΠΟΠΕΣ), προκειμένου να ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ και να ΕΞΕΤΑΣΘΟΥΝ εναλλακτικές προτάσεις ΕΚΤΟΣ πυκνοκατοικημένων περιοχών και ΕΚΤΟΣ της περιοχής Αγ. Νικολάου, για την εγκατάσταση από τον ΔΕΔΔΗΕ του νέου Υποσταθμού υποβιβασμού και διανομής της υψηλής τάσης. 

Υπάρχουν τρεις τουλάχιστον. Το Τεχνικό Επιμελητήριο πρότεινε ακόμα μια στο Φυτώριο οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα και με την ανωτέρω απόφαση. Όλα αυτά θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έγιναν για να κερδηθεί κάποιος χρόνος ούτως ώστε να φτάσουμε σε χρονικά αδιέξοδα και να μπορέσει να μας επιβληθεί η αρχική τραγική λύση. Εμείς συνεχίζουμε να τιμούμε την υπογραφή μας, να έχουμε ακλόνητα την ίδια άποψη και την ίδια μαχητική διάθεση.

Αν θέλετε υποσταθμό φτιάξτε τον αλλού. Στον Άγιο Νικόλαο «δεν έχει χώρο» και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει. 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.