ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απόλυτα επιτυχής η πεζοπορία στην παραλία Αφάντου, υπό το φως της αυγουστιάτικης Πανσελήνου

 Πέρα από κάθε αναμενόμενη προσδοκία υπήρξε η συμμετοχή των πολιτών-δημοτών πεζοπόρων που συμμετείχαν στην πρωτότυπη βραδινή πεζοπορική διαδρομή, της Δευτέρας 07 Αυγούστου 2017, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου με την σημαντική συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου, του Συλλόγου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Παναγία Καθολική», του Συλλόγου Νέων Αφάντου «Άγιος Γεώργιος», αλλά και την συμπαράσταση εθελοντικών ομάδων καθώς και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

   Η εκκίνηση των πεζοπόρων πραγματοποιήθηκε γύρω στις 20:15 περίπου μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Golf Αφάντου και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη δύο εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα, της Πανσελήνου και της μερικής έκλειψης σελήνης, εντός μιας τοπικής σποραδικής νέφωσης που δημιουργούσε σπάνιες φωτεινές θεάσεις του σεληνιακού δίσκου κατά τις αποκρύψεις και τις απρόσμενες επανεμφανίσεις του. Διανύθηκαν περίπου 5 (πέντε) χιλιόμετρα, πάνω στην άμμο και τα βότσαλα της παραλίας για να καταλήξει η πεζοπορία στο σημείο της αφετηρίας της, όπου προσφέρθηκαν φρούτα, αλμυρά – γλυκά κεράσματα και  αναψυκτικά, ενώ ακουγόταν μουσική που προσιδίαζε απολύτως με την ιδιαιτερότητα της βραδιάς.

   Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε στην εκδήλωση τιμώντας την με την παρουσία του, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα του Τμήματος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Ρόδου και  Πρόεδρος  του Δ.Ο.Π.Α.Ρ, κ. Κυριαζής Στέφανος, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τον οποίο ευχαριστούμε για την συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή του. 

 Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις που συνέδραμαν σημαντικά και αφιλοκερδώς ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Την «Filippos Catering» και ειδικότερα τον κ. Διάκου Φίλιππο που συνέβαλε αποφασιστικά για την πραγματοποίηση του «μπουφέ» που προσφέρθηκε μετά το τέλος της πεζοπορίας και ενισχύθηκε με την σημαντική συνδρομή της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε  («Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία»), την «Καρπός» – Κρητικός Γεώργιος για την προσφορά των φρούτων, την «Sinalco»-Μαυρίκος Γεώργιος για την προσφορά των αναψυκτικών, τα Super Market «Φλεβάρης» και «Παναγιωτάς» για την προσφορά των εμφιαλωμένων νερών.

   Χωρίς την συνδρομή των μελών των δύο προαναφερόμενων δραστήριων  πολιτιστικών συλλόγων Αφάντου, μηδενός εξαιρουμένου, ειδικότερα των προέδρων τους κ.κ. Παπανικόλα Σταμάτη, Καραγιάννη Δημήτρη, της κας Διακοσταματίου Ελένης, την σημαντική συμπαράσταση του κ. Κακούλη Γιώργου Προέδρου της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., του κ. Λόγγου Μανόλη Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου και μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., του εξαίρετου συναδέλφου Χατζησταμάτη Μιχαήλ, των μελών των εθελοντικών ομάδων του «Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακού Τμήματος Ρόδου, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών “Ο.Α.Κ. Ρόδου”, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου, και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου, που ανελλιπώς και χωρίς να φείδονται χρόνου και κόπου μας συμπαραστέκονται, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτή η σημαντική πρωτότυπη δράση.         

   Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Τσοπανίδη Ανέστη για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης με ιπτάμενη συσκευή drone καθώς και για το φωτογραφικό υλικό που μας παρείχε, όπως επίσης τον κ. Λαουδίκο  Αντώνη (DJ), αλλά και τους εξαίρετους μουσικούς κ. Χατζαντώνη Λευτέρη (σαξόφωνο) και τον κ. Γιάντση Νίκο (τρομπέτα), που ανέλαβαν, αφιλοκερδώς, την προσεγμένη μουσική επιμέλεια της. Σημαντική επίσης κρίνεται η παρουσία του πλωτού μέσου και του πληρώματός του, που βρισκόταν σε επιφυλακή ανοικτά του κόλπου Αφάντου, με πρωτοβουλία της Ο.Α.Κ. Ρόδου, για την περαιτέρω ασφάλεια των πεζοπόρων που επέλεξαν, εκτός των άλλων και την βραδινή κολύμβηση.     

   Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την βοήθεια και την διαρκή υποστήριξή τους, τον κ. Νίκο Χατζηκαλημέρη – «Τυπογραφείο – Γραφικές Τέχνες», που ανέλαβε και πάλι το σχεδιασμό, υλοποίηση και εκτύπωση της εξαίρετης αφίσας, το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» που ήταν και πάλι ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας, καθώς και την  επίσημη Ιστοσελίδα του Rodos Events που συνεχίζει να προβάλλει τις δράσεις μας διαδικτυακά.

                             

 ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ &   ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.