ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS 2016

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MotoCross για το 2016 αφήνοντάς μας, μια γλυκόπικρη γεύση βλέποντας τα τελικά αποτελέσματα. 
Η 7η θέση που πήρε ο ΙΚΑΡΟΣ σε σχέση με την 2η του περσινού Πρωταθλήματος, οφείλεται στο πολύ υψηλό κόστος συμμετοχής συμμετοχής που έχουν οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού (όπως αναφέραμε σε προηγούμενα άρθρα μας, το οποίο πλησιάσει τα 1500€ ανά αγώνα για τους αθλητές από την νησιωτική Ελλάδα) και δεν επέτρεψε σε πολλούς ικανούς αθλητές του ΙΚΑΡΟΥ αλλά και άλλων νησιωτικών Συλλόγων να λάβουν μέρος. 
Ο δεύτερος λόγος ήταν οι σοβαροί τραυματισμοί αθλητών μας (Φίλιππας Γιακουμάκης και του Αναστάσης Διονυσίου) από το το περσινό Πρωτάθλημα, οι οποίοι βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπείας και δεν κατάφεραν να λάβουν μέρος.
Η αλλαγή κατηγορίας για τον Φραγκίσκο Ζούνη από την ΜΧ2Τ στην ΜΧ2 όπου τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν πρωταθλητής και χάριζε αρκετούς βαθμού στον ΙΚΑΡΟ.
Η απόφαση του Σταμάτη Λυρίου και του Θεολόγου Ζούνη να αποσυρθούν από το Πρωτάθλημα (ελπίζουμε προσωρινά) προκειμένου να βοηθήσουν όσο μπορούν τους γιους τους αντί να λάβουν μέρος οι ίδιοι.
Και τέλος το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη χώρου προπόνησης για τους αθλητές όπως πάρα πολλές φορές έχουμε αναφέρει.
Έτσι φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το ακολούθησαν μόνο τρις οδηγοί οι Νίκος Λυρίου, Άρης Τσαρνάς και Φραγκίσκος Ζούνης. Ενώ ο Παναγιώτης Αλετράς είχε συμμετοχή μόνο στον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο ΙΚΑΡΟΣ φέτος με 636 βαθμούς κατάφερε να πάρει την 7η θέση στην κατάταξης Σωματείων, θέση η οποία δεδομένων των καταστάσεων θεωρείται πολύ καλή.
Στην κατηγορία ΜΧ1 ο ΙΚΑΡΟΣ συγκέντρωσε 447 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση της κατηγορίας.
Ο Νίκος Λυρίου κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα με 247β λαμβάνοντας μέρος και στους επτά αγώνες και μάλιστα ήταν απ’ τους λίγους που έλαβαν μέρος στον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος στην Πτολεμαΐδα, ο οποίος έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Ο Νίκος παρ’ όλες τις μικροατυχίες που είχε σε κάποιους αγώνες και του έκοψαν θέσεις και βαθμούς, έκανε μια καταπληκτική χρονιά και μας αφήνει ελπίδες για καλύτερες θέσεις και αποτελέσματα τις επόμενες χρονιές. Ο Νίκος σε λίγες μέρες παρουσιάζεται για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία και μόλις πάρει το απολυτήριο θα ριχτεί στην μάχη για το Πρωτάθλημα του 2017.
Ο Άρης Τσαρνάς με 200β πήρε την 6η θέση στο πρωτάθλημα. Η χρονιά δεν ξεκίνησε πολύ δυνατά φέτος για τον Άρη, ενώ δεν έλαβε μέρος στον δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος για λόγους ασφαλείας. Σιγά σιγά όμως ανέβασε απόδοση με αποκορύφωμα την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο δεύτερο σκέλος του τελευταίου αγώνα στα Γιαννιτσά. Πρώτη θέση η οποία ήταν η μοναδική που κατέκτησε αθλητής του ΙΚΑΡΟΥ, η οποία μάλιστα συνοδεύθηκε και με την δεύτερη θέση από τον Νίκο Λυρίου, κάνοντας έτσι το 1-2. Η χρονιά μπορεί να μην ξεκίνησε καλά για τον Άρη αλλά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο και ελπίζουμε όπως τελείωσε το 2016 να ξεκινήσει το 2017.
Στην ΜΧ2 ο Φραγκίσκος Ζούνης πήρε την 6η θέση στο Πρωτάθλημα με 149β έχοντας συμμετοχή στους πέντε από τους επτά αγώνες του Πρωταθλήματος. Ο Φραγκίσκος όπως και ο Άρης δεν έλαβε μέρος στον δεύτερο αγώνα στην Πτολεμαΐδα για λόγους ασφαλείας ενώ δεν έλαβε επίσης μέρος και στον προτελευταίο αγώνα στην Κοζάνη αφού λόγο κακού σχεδιασμού από την ομοσπονδία δεν προβλέφθηκε ότι η ημερομηνία διεξαγωγής συνέπιπτε με τις εξετάσεις της Μέσης Εκπαίδευσης. Ο Φραγκίσκος ήταν σταθερός στην απόδοσή του σε όλο το Πρωτάθλημα και απέδειξε ότι η 6η θέση στην κατηγορία δεν είναι τυχαία και το 2017 σίγουρα θα τον δούμε να μάχεται για πιο ψηλές θέσεις
Στην ΜΧ2Τ ο Παναγιώτης Αλετράς πήρε την 6η θέση στο Πρωτάθλημα με 40β και συμμετοχή μόνο στον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος.
Ο ΙΚΑΡΟΣ ευχαριστεί τους αθλητές του που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τους χορηγούς των αθλητών που σε τέτοιες δύσκολες χρονιές στήριξαν αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους που από το υστέρημα τους βοήθησαν όσο μπορούσαν.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μεγάλο χορηγό του Συλλόγου την BLUE STAR FERRIES για τις εκπτώσεις που μας παρέχει για στις μετακινήσεις των αθλητών.
.Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 5
Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 2Ενσωματωμένη εικόνα 1Ενσωματωμένη εικόνα 3
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.