ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αποκάλυψη αυτή είναι η πλέον τρελή απόπειρα δολοφονίας της CIA με στόχο τον Φιντέλ Κάστρο

Αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν με στολή δύτη μολυσμένη με φυματίωση.

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετα τη δημοσιοποίηση απόρρητων έγγραφων από την Εθνική Υπηρεσία Αρχείων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η CIA αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Φιντέλ Κάστρο με στολή δύτη μολυσμένη με φυματίωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ζητήσει από τον δικηγόρο Τζέιμς Ντόνοβαν να διεξάγει μυστικές συνομιλίες με των Κουβανό ηγέτη, κάτι που εκμεταλλεύθηκε η CIA για να στήσει την πλεκτάνη της δολοφονίας του Κάστρο. Όπως αναφέρει το σχετικό απόσπασμα στα απόρρητα έγγραφα, «σε κάποιο χρονικό σημείο των διαπραγματεύσεων του Ντόνοβαν με τον Κάστρο, το τμήμα των μυστικών επιχειρήσεων αποφάσισε ο Ντόνοβαν να δώσει ως δώρο στον Κάστρο μία στολή δύτη μολυσμένη με βακτίρια φυματίωσης», αναφέρει το δημοσίευμα του Russia Today.

Το σχέδιο ναυάγησε τελικά από την παρέμβαση του δικηγόρου της CIA, Μίλαν Μισκόφσκι. Με την καθοδήγησή του, ο Ντόνοβαν δώρισε στον Κάστρο ένα ρολόι και μία στολή δύτη, η οποία, όμως, δεν ήταν μολυσμένη. Οι συναντήσεις του Κάστρο με τον Ντόνοβαν έγιναν το 1963. Ο Αμερικανός δικηγόρος είναι το πρόσωπο πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία «Bridge of Spies», τον οποίο και ενσάρκωσε ο Τομ Χανκς.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.