ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αποκαλύφθηκε το βοτσαλωτό δάπεδο του ΙΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ και του ΣΟΛΕΑ του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού Ρόδου [pics]

Μετά από πολύ προσπάθεια, κόπο, προσωπική εργασία και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου, κ.κ. Κυρίλλου, καταφέραμε να αποκαλύψουμε το βοτσαλωτό δάπεδο του Ιερού βήματος και του Σολέα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού το οποίο χρονολογείται στα 1756 και το οποίο είχε καλυφθεί με μαρμάρινες πλάκες -στο πλαίσιο ανακαίνισης του ναού- το 1956.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, π. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ευχαριστεί τους εκκλησιαστικούς συμβούλους, Κο Παράσχο Διακανθού, Κο Μιχάλη Κήπουλα και Κο Κουφό Αντώνη, τον δάσκαλο, Κο Ηλία Διακαντώνη, τη νεοκώρο του ναού, Κα Ανδρονίκη Αξιώτη και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ιαλυσού, Κα Ελένη Τσίκκη, Κα Ρούλα Βασιλαρά και Κα Νεκταρία Μωραϊτη για την προσωπική τους εργασία τόσο στην αποκάλυψη του βοτσαλωτού δαπέδου όσο και στην καθαριότητα του Ιερού Ναού προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα ο Ιερός Ναός.
Τέλος, ο π. Κωνσταντίνος ευχαριστεί για την θετική τους υποστήριξη σε αυτό το εγχείρημα όλους τους κατοίκους της Ιαλυσού που πέρασαν κατά την διάρκεια των εργασιών αποκάλυψης του δαπέδου.

(Πηγή & Photos Ηλίας Διακαντώνης – Πολιτιστικά Δρώμενα Ιαλυσού)

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.