ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη λόγω… capital controls

Δείτε φωτογραφίες από την έξοδό της από το Δρομοκαϊτειο – Βρέθηκε λύση με το θέμα της καταβολής της εγγύησης – Με την κατάθεση του διαβατηρίου η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου της αποφυλακίστηκε 

Λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει με την Βίκυ Σταμάτη η οποία αν και αποφυλακίστηκε με απόφαση  του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δήλωσε αδυναμία να καταβάλλει την εγγύηση που της επιβλήθηκε ύψους 50.000 ευρώ, ως όρος για την αποφυλάκισή της, βρέθηκε χθες το μεσημέρι.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, έκανε χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν.

 Με βάση αυτή την υπουργική απόφαση και έπειτα από συννενόηση με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ο κ. Παγορόπουλος κατάφερε να αποφυλακίσει τη Βίκυ Σταμάτη.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση που ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί, καταλαμβάνει όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κ.λπ.) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους.
Πλέον, η Βίκυ Σταμάτη με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της αναμένεται να βγει από το Δρομοκαϊτειο, ελεύθερη πλέον έπειτα από την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Η κλούβα των Μεταγωγών έφυγε από το Δρομοκαΐτειο στις 18:05 με κατεύθυνση τις φυλακές Κορυδαλλού, από όπου η Βίκυ Σταμάτη θα πάρει το αποφυλακιστήριό της και τυπικά.

Να σημειωθεί ότι μόλις η κυρία Σταμάτη έφτασε στην πύλη του Δρομοκαΐτειου έβγαλε το χέρι της έξω από ένα παράθυρο, σε μία κίνηση χαιρετισμού, ενώ ακούστηκε να λέει: «Ευχαριστώ πολύ». Η κλούβα συνοδευόταν από αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι δικηγόροι της, Γιάννης Παγορόπουλος και Φραγκίσκος Ραγκούσης.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.