ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αποφάσεις διάσωσης δύο σημαντικών έργων του ΕΣΠΑ – Πρόσκληση για συμμετοχή σε διαβούλευση

Αποφάσεις διάσωσης δύο σημαντικών περιβαλλοντικών έργων του ΕΣΠΑ, σε Κέα και Πάτμο, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

 

Στο πλαίσιο της δέσμευσης του πρωθυπουργού για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκύπτει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το κλείσιμο του τρέχοντος ΕΣΠΑ

 

 

Στο πλαίσιο της διαδικασίας διάσωσης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την λήξη του προγράμματος στις 31/12/2015, καθώς και της συμφωνίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεσμεύτηκε για την ομαλή χρηματοδότησή τους εντός του 2016, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε δύο αποφάσεις παράτασης των προθεσμιών εκτέλεσης έργων.

 

Πρόκειται για τα έργα:

 

  1. «Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Κέας», του οποίου η συνολική προθεσμία εκτέλεσης παρατείνεται μέχρι τις 6/11/2016 για την ολοκλήρωση κατασκευής του και έως 6/5/2017 για την δοκιμαστική λειτουργία του.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΑΑ.

 

  1. «Κατασκευή του έργου “Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πάτμου”», του οποίου η συνολική προθεσμία εκτέλεσης παρατείνεται μέχρι τις 28/2/2016 για την ολοκλήρωση κατασκευής της εγκατάστασης και έως 31/8/2016 για την δοκιμαστική λειτουργία της.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΑΑ.

Σε διαβούλευση τίθεται ως τις 31/12/2015 το Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό

 

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θέτει σε διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο Marketing 2015-2020 του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με τον InSETE  και την Marketing Greece. 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, απέστειλε επιστολή στους τουριστικούς φορείς και τους δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου, τους οποίους καλεί να λάβουν μέρος στην διαβούλευση, καταθέτοντας μέσω ειδικής φόρμας, τις προτάσεις και τα σχόλιά τους, προκειμένου το Στρατηγικό Σχέδιο να λάβει την οριστική μορφή του.

 

To Στρατηγικό Σχέδιο, όπως και η ειδική φόρμα  είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΠΝΑΙ http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=6751

Οι συμμετέχοντες στην διαβούλευση, καλούνται να συμπληρώσουν τα σχετικά πεδία  της φόρμας και να αποστείλουν τις προτάσεις τους, μέχρι 31/12/2015 στο email [email protected]

 

Στο Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας παρουσιάζονται η ανάλυση του Τουριστικού Προϊόντος, η σύνθεση του τοπικού χαρτοφυλακίου εμπειριών και η διαμόρφωση των τουριστικών προϊόντων με επικέντρωση στις κύριες κατηγορίες προϊόντων «Ήλιος & Θάλασσα», «City Break», «Πολιτιστικός» και «Θρησκευτικός» Τουρισμός  σε συνδυασμό με υποστηρικτικές κατηγορίες όπως  Γαστρονομία, Ευεξία, Φύση και δραστηριότητες, καθώς και με εξειδικευμένα τμήματα αγοράς και με ειδικά ενδιαφέροντα.

Δεν εξετάζονται αναλυτικά οι κατηγορίες που αφορούν τον Ιατρικό Τουρισμό, το Συνεδριακό Τουρισμό (MICE, Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) και το Ναυτικό Τουρισμό, καθώς αποτελούν αντικείμενα ξεχωριστών μελετών, κατά περίπτωση.

 

 

Επισυνάπτεται η επιστολή προς τους τουριστικούς φορείς και τους δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ& ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

  ΡΟΔΟΣ15/12/2015

Αρ. Πρωτ. 750

 

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Πλατεία Ελευθερίας 1

ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ : 85100Ρόδος

 

 

ΠΡΟΣ :  

 

Πρόσκληση για συμμετοχή σε διαβούλευση

 

Αγαπητοί,

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θέτει σε διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο Marketing 2015-2020 του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, Insete & Marketing Greece.  To Στρατηγικό Σχέδιο θα to βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΠΝΑΙ http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=6751

 

Στο παρόν παρουσιάζονται η ανάλυση του Τουριστικού Προϊόντος, η σύνθεση του τοπικού χαρτοφυλακίου εμπειριών και η διαμόρφωση των τουριστικών προϊόντων με επικέντρωση στις κύριες κατηγορίες προϊόντων «Ήλιος & Θάλασσα», «City Break», «Πολιτιστικός» και «Θρησκευτικός» Τουρισμός  σε συνδυασμό με υποστηρικτικές κατηγορίες όπως  Γαστρονομία, Ευεξία, Φύση και δραστηριότητες, καθώς και με εξειδικευμένα τμήματα αγοράς και με ειδικά ενδιαφέροντα.

 

Τα τουριστικά προϊόντα έχουν αντιστοιχηθεί με ενδεικτικούς προορισμούς, με βάση τις ανάγκες και τους στόχους που τίθενται.

 

Στο παρόν εγχειρίδιο δεν εξετάζονται αναλυτικά οι κατηγορίες που αφορούν τον Ιατρικό Τουρισμό, το Συνεδριακό Τουρισμό (MICE, Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) και το Ναυτικό Τουρισμό, καθώς αποτελούν αντικείμενα ξεχωριστών μελετών, κατά περίπτωση.

 

Στην επισυναπτόμενη φόρμα, η οποία είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα της ΠΝΑΙ μαζί με το Στρατηγικό σχέδιο, μπορείτε να συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία και να αποστείλετε τις προτάσεις και τα σχόλιά σας, μέχρι 31/12/2015 στο email [email protected]

 

Με εκτίμηση 

 

Μαριέτα Παπαβασιλείου Βακιάνη 

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΝΑΙ

Email: [email protected]

Τηλ: +30-2241360532

Fax: +30-2241360613

Έντυπο Διαβούλευσης

Στρατηγικού Σχεδίου Marketing Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Στοιχεία
Φορέας  

 

Ημερομηνία  
Όνοματ/μο  

 

Email  

 

Τηλέφωνο  

 

 

 

 

Ποια από τα προτεινόμενα τουριστικά προϊόντα εξυπηρετούν τις ανάγκες του Φορέα/Δήμου που εκπροσωπείτε;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να συμβάλλετε στην εφαρμογή της στρατηγικής του προτεινόμενου Σχεδίου Μάρκετινγκ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παραθέστε μας προτάσεις ή σχόλια σχετικά με το προτεινόμενο Σχέδιο Μάρκετινγκ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

 

Α/Α Αναφορά στην ενότητα Παρατηρήσεις, σχόλια, προτάσεις
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

 

 

 

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στη διαβούλευση.

 

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε το παρόν συμπληρωμένο αρχείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  έως 31/12/2015.

http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=6751

 

Ευχές του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου στον ΓΣ Δωδεκάνησος,  ενόψει του φάιναλ φορ για το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ με καρότσι

 

Δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την διεκδίκηση του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ με καρότσι,  από τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος (φάιναλ φορ 18 – 20 Δεκεμβρίου 2015):

Μας έχετε συγκινήσει άπειρες φορές! Μας έχετε κάνει υπερήφανους ακόμη περισσότερες!  Μας έχετε διδάξει πως η θέληση και η δύναμη της ψυχής διαγράφουν τα εμπόδια και οδηγούν στην κορυφή.

Άλλος ένας στόχος, άλλη μια πρόκληση για διάκριση, σας περιμένει.

Στην αναχώρησή σας για την συμμετοχή σας στο φάιναλ φορ και την διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος, οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν. Να επιστρέψετε, για μια ακόμη χρονιά, πρωταθλητές Ελλάδος!

Καλή επιτυχία!

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.