ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αποδοκιμάζει ο Ερντογάν το γιουχάισμα στον Ελληνικό εθνικό ύμνο

Την αποδοκιμασία του για την συμπεριφορά ορισμένων Τούρκων φιλάθλων κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα Ελλάδας – Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντάς τους για το γιουχάισμα την ώρα που ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

«Είναι απίστευτο. Δεν είμαστε ένα έθνος αδιάλλακτο στο να επιδείξουμε σεβασμό στον εθνικό ύμνο μιας χώρας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα γονίδια αυτού του έθνους. Πως θα συμπεριφερόμασταν αν κάποιοι άλλοι έκαναν το ίδιο πράγμα σε εμάς;» αναρωτήθηκε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο ATV αργά χθες το βράδυ.

Ο φιλικός αγώνας στο γήπεδο Φατίχ στον οποίο παραβρέθηκαν τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Τούρκος ομόλογός του, Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκιάστηκε όταν ορισμένοι Τούρκοι οπαδοί αποδοκίμασαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο και στη συνέχεια την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο Ερντογάν δεν έθιξε καθόλου το θέμα του ενός λεπτού σιγή, εστιάζοντας αντ’ αυτού στον σεβασμό στον εθνικό ύμνο των άλλων χωρών.

«Το τουρκικό έθνος δεν θα έπρεπε να συμπεριφέρεται έτσι στους επισκέπτες, ασχέτως ποιοι είναι αυτοί» πρόσθεσε.

Κατά την διάρκεια του αγώνα οι οπαδοί φώναζαν «Αλλαχού Ακμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), αποδοκιμάζοντας την ελληνική ομάδα ενώ φώναζαν επίσης εθνικιστικά και άλλα συνθήματα υπέρ του Ερντογάν, ανέφερε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πηγή: Hurriyet

www.usay.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.