ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Από την Κάλυμνο και την Πάτμο ξεκίνησε τον νέο κύκλο επισκέψεών του στα νησιά ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της ΝΔ Παύλος Μπακίρης

Από την Κάλυμνο και την Πάτμο ξεκίνησε τον νέο κύκλο επισκέψεών του στα νησιά ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Παύλος Μπακίρης, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Γιώργο Σωτηρόπουλο, την υπεύθυνη Οργανωτικού της ΝΟ.Δ.Ε κ. Φόνη Χατζηελευθερίου και τον πρώην βουλευτή και πολιτευτή του κόμματος κ. Βασίλη Υψηλάντη.

Η περιοδεία του στελεχών της ΝΟ.Δ.Ε της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά της Δωδεκανήσου, εντάσσεται στο πλαίσιο λεπτομερούς καταγραφής των προβλημάτων της καθημερινότητας  ανά νησί ώστε να συμπεριληφθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ εξειδικευμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση τους.

Στην Κάλυμνο και στην Πάτμο, τα προβλήματα των δομών υγείας αναδείχθηκαν σε κυρίαρχα λόγω της υποστελέχωσης αλλά και της έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού, με την κατάσταση να περιγράφεται ως, τουλάχιστον, απογοητευτική.

Ξεκινώντας από την Κάλυμνο, η αντιπροσωπεία της ΝΔ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο του νησιού όπου είχε επαφές με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η έλλειψη φαρμακοποιού στο «Βουβάλειο» Νοσοκομείο είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, καθώς προκύπτουν καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία του. Ο φαρμακοποιός έχει λάβει μακροχρόνια αναρρωτική άδεια και παρά το γεγονός πως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για αυτές τις περιπτώσεις, η κάλυψη με επικουρικό προσωπικό εντούτοις δεν έχει κινηθεί ακόμα η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης, παρά τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση. Επιπλέον, ο παλαιωμένος ιατρικός εξοπλισμός σε συνδυασμό με την έλλειψη αξονικού τομογράφου, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτηση των ασθενών στην Κάλυμνο την ίδια ώρα που λόγω υποστελέχωσης, δεν υπάρχει δυνατότητα για 24ωρη κάλυψη των βαρδιών του ΕΚΑΒ!  

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στην Πάτμο, όπου το Κέντρο Υγείας έχει αφεθεί στην τύχη του και οι κάτοικοι στο έλεος του Θεού! Το Κ.Υ. του νησιού λειτουργεί αποκλειστικά χάρις στις υπερπροσπάθειες του λιγοστού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπερβάλει εαυτόν για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων, χωρίς να διαθέτει ούτε καν τον στοιχειώδη εξοπλισμό. Το ασθενοφόρο του νησιού, λειτουργεί με έναν μόνο με οδηγό χωρίς συνοδό διασώστη ενώ η έλλειψη ιατρών δεν επιτρέπει να εφαρμόζεται επαρκώς ούτε το πρόγραμμα εφημεριών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, γίνεται αντιληπτό ότι το αίσθημα ανασφάλειας όχι μόνο των κατοίκων των δύο αυτών νησιών αλλά γενικότερα των κατοίκων της νησιωτικής χώρας όπου επικρατεί η ίδια κατάσταση, είναι διάχυτο. Ζουν με τον φόβο και τον κίνδυνο για τη ζωή τους, για τη ζωή των παιδιών τους, για τη ζωή των ηλικιωμένων γονιών τους.

Η ΝΔ, ως αυριανή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, έχοντας σε πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα υγείας στα νησιά, στο πλαίσιο εφαρμογής ολοκληρωμένων νησιωτικών πολιτικών που θα διασφαλίζουν την πρόσβαση των κατοίκων σε σύγχρονες δομές.

Η αντιπροσωπεία της ΝΔ κατά την επίσκεψή της στην Κάλυμνο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον δήμαρχο κ. Γ. Γαλουζή με τον οποίον συζήτησαν θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Άγιος Παντελεήμων» ένα πραγματικά υποδειγματικό κέντρο ιδιωτικής πρωτοβουλίας  άξια συγχαρητηρίων. Έγινε επίσης επίσκεψη στη Συνεταιριστική Επιχείρηση Γυναικών Καλύμνου ¨Παναγία Υπαπαντή¨ .

Και στα δύο νησιά έγιναν συσκέψεις με τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ, κατά τις οποίες συζητήθηκαν κυρίως οργανωτικά θέματα.

Η Λέρος και οι Λειψοί είναι οι επόμενοι σταθμοί του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Παύλου Μπακίρη, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.