ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Από τα Starbucks στη Google – Κολοσσοί αφαιρούν γράμματα από τα λογότυπά τους και ο λόγος συγκινεί… (pics)

Προς έκπληξη όλων, οι μεγαλύτερης επιρροής εταιρείες αποφάσισαν να απομακρύνουν τα γράμματα A, B, και O από τα πασίγνωστα λογότυπά τους, με το λόγο για τον οποίο το έκαναν να συγκινεί.

Τα γράμματα A, B, και O δεν επιλέχθηκαν τυχαία, αφού καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει την αντίστοιχη ομάδα αίματος, με μοναδικό σκοπό να διαδοθεί το μήνυμα πως είναι ζωτικής σημασίας ο κόσμος να γίνει δότης αίματος.

 Οι οργανώσεις «NHS Blood and Transplant» και «PR agency Engine Group» ξεκίνησαν την εκστρατεία «Missing type», ζητώντας από τις μεγάλες εταιρείες να αφαιρέσουν τα γράμματα αυτά από τα logo τους, με σκοπό να αυξηθούν οι άνθρωποι που τολμούν να δωρίσουν λίγο από το αίμα τους για όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με την περασμένη δεκαετία, οι δωρεές αίματος έχουν μειωθεί κατά 30%. Εταιρείες όπως οι Google, Microsoft, Santander και Tesco συμμετείχαν στην καμπάνια ενώ ακόμα και πόλεις όπως το Άμστερνταμ και το Τορόντο, δέχθηκαν να αφαιρέσουν από τα σημεία – ορόσημα τα γράμματα A, B, και O.

Η εκστρατεία πέτυχε το στόχο της, καθώς μέσα σε μόλις 10 ημέρες, 30.000 άνθρωποι έσπευσαν να «χαρίσουν» λίγο από το αίμα τους…

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.