ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απίστευτο περιστατικό στην Αγγλία: 23χρονη έτρωγε τα μαλλιά της στον ύπνο της (εικόνες)

Μια νεαρή κοπέλα από το Τσέλτεναμ της Αγγλίας χρειάστηκε να νοσηλευτεί επειδή τραβούσε και έτρωγε τα μαλλιά της στον ύπνο της!

Έπειτα από επέμβαση διάρκειας έξι ωρών, οι γιατροί αφαίρεσαν από το στομάχι της μια τεράστια τριχόμπαλα που ζύγιζε έξι κιλά!

AdTech Ad

3608D7F400000578 0 image a 37 1467879615780

Η 23χρονη Σόφι Κοξ τον τελευταίο καιρό δυσκολευόταν τρομερά να φάει και μέσα σε δύο χρόνια έχασε 36 ολόκληρα κιλά χωρίς να το καταλάβει. Ακόμη και οι γιατροί είχαν σαστίσει με την περίπτωσή της, αφού δεν μπορούσαν να βρουν τι φταίει για τους τρομερούς στομαχόπονους που την ταλαιπωρούσαν, ούτε μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί έχανε κιλά όταν ήταν έγκυος στην κόρη της. Υποβλήθηκε σε διάφορες εξετάσεις, όπως για πέτρες στη χολή και καρκίνο στο στομάχι, όμως η αιτία των ενοχλήσεων παρέμενε ασαφής.

Μετά τη γέννηση της κόρης της, οι πόνοι που αντιμετώπιζε η Σόφι έγιναν αβάσταχτοι και τελικά απευθύνθηκε σε εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος και κατάφερε να εντοπίσει τη μάζα τριχών με τη βοήθεια ενδοσκόπησης.

Η Σόφι διαγνώστηκε με τριχοφαγία, διαταραχή ευρύτερα γνωστή ως «Σύνδρομο της Ραπουνζέλ».

Η μάζα τριχών (τριχοπίλημα) που είχε σχηματιστεί στο στομάχι της Σόφι ήταν τόσο μεγάλη –έφτανε σε μήκος τα 30 εκατοστά– που την οδήγησε σε υποσιτισμό και αφυδάτωση.

3608D77A00000578 3678489 image a 53 1467881973151

Η Σόφι είχε εκδηλώσει τα πρώτα σημάδια τροχοφαγίας ως παιδί, όμως πίστευε ότι με τα χρόνια είχε ξεπεράσει τη διαταραχή. Πριν από μερικά χρόνια, είχε ανακαλύψει ότι έλειπαν από το κεφάλι της μαλλιά σε ορισμένα σημεία, οπότε σκέφτηκε ότι μάλλον τα τραβά στον ύπνο της –κατάσταση που περιγράφεται ως τριχοτιλλομανία και διαφέρει από την τριχοφαγία–, δεν είχε συνειδητοποιήσει όμως την έκταση του προβλήματος.

Οι γιατροί παρακολουθούν την πορεία της υγείας της από τότε που έκανε την επέμβαση και βρίσκεται σε λίστα αναμονής για ψυχοθεραπεία ώστε να βρεθεί η υποκείμενη αιτία της διαταραχής.

Πηγή: Mail Online

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.