ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απίστευτο μαγείρεμα με Βέροια και… Λεβαδειακό!

Ενώ ακόμα ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, ερευνά την υπόθεση του πολυσυζητημένου αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 (6/1/2013), ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας …πρόλαβε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στη Βέροια, με φόντο τον Λεβαδειακό! Διαβάστε τι συμβαίνει!
 

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Βέροια, του Γιώργου Λαναρή και του Γιώργου Αρβανιτίδη, για το επίμαχο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (3-0), το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης» που ερευνά ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης έχει ασκηθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Ωστόσο προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση κι ερωτηματικά η …εσπευσμένη κίνηση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Κι αυτό γιατί όχι απλώς δεν έχει απολογηθεί ακόμα ο πρώην ιδιοκτήτης της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, αλλά στην υπόθεση προστίθενται συνεχώς και νέα στοιχεία, όπως η σημερινή κατάθεση του Παντελή Καφέ στον ανακριτή.  

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως η Superleague την προσεχή Τετάρτη είχε προγραμματίσει, στο Δ.Σ. της, να επικυρώσει την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, κάτι που πλέον δεν μπορεί να γίνει καθώς υπάρχει εκκρεμοδικία. Κάπου εκεί πιθανότατα μπαίνει στο κάδρο και ο Λεβαδειακός, ο οποίος και θα είναι ο μεγάλος «κερδισμένος» της υπόθεσης, εφόσον φυσικά η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στη Βέροια, έχει αποτέλεσμα πιθανό υποβιβασμό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίωξη βασίζεται στον πειθαρχικό κώδικα όπως αυτός ίσχυε το καλοκαίρι του 2012 κι όχι όπως ισχύει σήμερα, λόγω του ότι η επίμαχη αναμέτρηση διεξήχθη τη σεζόν 2012-13. Αυτό σημαίνει ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται η Βέροια και οι παράγοντες της παραγράφεται τρία χρόνια μετά την τέλεσή του, ενώ ΔΕΝ απαιτείται η συμμετοχή τριών ποδοσφαιριστών τουλάχιστον, για να στοιχειοθετηθεί η υπαιτιότητα της ΠΑΕ.  

Επίσης προκαλεί ερωτηματικά για ποιο λόγο έγινε πειθαρχική δίωξη μόνο στην ΠΑΕ Βέροια κι όχι στις υπόλοιπες ομάδες που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση». 

Το ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της κίνησης, είναι σαφώς θέμα προς διερεύνηση και αναμένουμε τις επόμενες μέρες για να δούμε τις εξελίξεις. 

sdna.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.