ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απίστευτο: Βουλευτές στην Αυστραλία ψηφίζουν στη Βουλή με βερμούδες, κοντομάνικα και χωρίς παπούτσια

Δεν περίμεναν ότι θα τους καλέσουν στην αίθουσα στις 2.30 τα ξημερώματα

Μια μοναδική σκηνή στα κοινοβουλευτικά χρονικά καταγράφηκε στο κοινοβούλιο του Κούινσλαντ όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης καταγράφηκαν να μπαίνουν τρέχοντας στην αίθουσα άλλοι με βερμούδες, άλλοι με κοντονμάνικα και άλλοι χωρίς παπούτσια για να ψηφίσουν.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη όταν η τοπική κυβέρνηση κάλεσε σε ψηφοφορία για ένα νομοσχέδιο στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η συζήτηση αφορούσε τις άδειες για εταιρείες εξόρυξης και όλα συνέβησαν όταν δεν δόθηκε ο λόγος σε έναν βουλευτή. Τότε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου χτύπησε το κουδούνι, όπως προβλέπει η εκεί διαδικασία, για να ειδοποιήσει τους βουλευτές ότι ήρθε η ώρα να ψηφίσουν.

Οι περισσότεροι βουλευτές, όμως, της αντιπολίτευσης είχαν αποσυρθεί στα δωμάτιά τους λόγω του προχωρημένου της ώρας αλλά στο άκουσμα του κουδουνιού έπρεπε να προσέλθουν άμεσα για να ψηφίσουν.

Στο βίντεο φαίνονται άλλοι βουλευτές να μπαίνουν με βερμούδες, άλλοι με κοντομάνικα και άλλοι χωρίς παπούτσια ενώ οι υπουργοί της τοπικής κυβέρνησης χειροκροτούν και γελούν ειρωνικά στη θέα τους.

Για την ιστορία και παρά την κινητοποίηση των βουλευτών η αντιπολίτευση έχασε την ψηφοφορία με 42-32 στη συζήτηση που τελικά ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.