ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απίστευτες φωτογραφίες από Νέα Ζηλανδία: Ο σεισμός «σήκωσε» τον πυθμένα δύο μέτρα πάνω από την άμμο!

Οι επιστήμονες δηλώνουν πως δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο

H ισχύς του σεισμού μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία την περασμένη Κυριακή, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων αλλά και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, έγινε σύντομα αντιληπτή παγκοσμίως μέσα από τις εικόνες καταστροφής των πόλεων που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Ωστόσο φαίνεται πως ο πανίσχυρος σεισμός δεν παρενέβη μόνο στην ανθρώπινη δημιουργία αλλά άλλαξε θεαματικά και την μορφολογία του εδάφους της περιοχής, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ανέβασε σήμερα στο Facebook η κάτοικος μιας μικρής παραλιακής πόλης.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε η Anne Redmond το πρωί της Δευτέρας δείχνουν τεράστια βράχια του πυθμένα, καλυμμένα με φύκια και πλάσματα της θαλάσσιας πανίδας να προεξέχουν δύο μέτρα πάνω από την επιφάνεια της άμμου, μια καταστροφική συνέπεια του σεισμού που παρατηρείται σε όλο το μήκος της ακτογραμμής της χώρας.

Οι αεροφωτογραφίες που τραβήχτηκαν τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώνουν ότι αυτό το φαινόμενο δεν είναι σε καμία περίπτωση μεμονωμένο, κάτι που εγείρει ανησυχίες για το πλήγμα που έχει υποστεί η θαλάσσια πανίδα της περιοχής.

 

 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.