ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απίστευτες εικόνες από τη Μεγάλη Βρετανία: Ένα νησί «πνίγεται»

Περαστικός κατέγραψε την πτώση γέφυρας σε συγκλονιστικό στιγμιότυπο – Μια προβλήτα του 1867 κατέρρευσε – Δείτε εκπληκτικές λήψεις από την καταστροφική καταιγίδα

Τυχερός και ταυτόχρονα άτυχος πρέπει να θεωρείται ένας Βρετανός. Βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να φωτογραφίσει τη γέφυρα του ποταμού Ντι να καταρρέι από τα νερά και τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν τη Σκωτία, όμως έγινε μάρτυρας μιας ακόμα καταστροφής από τις καταιγίδες των τελευταίων εβδομάδων

Η συγκλονιστική στιγμή της πτώσης της γέφυρας

Άλλη μια όψη της γέφυρας

Έπεσε ιστορική προβλήτα του 1867

Φαίνεται πως η καταγίδα Φρανκ, αποφάσισε να ξεπεράσει τις προηγούμενες δυο που χτύπησαν τη Βρετανία από τις αρχές του Δεκέμβρη και από χτες το βράδυ που έφτασε στα βρετανικά εδάφη δρα ανεξέλεγκτη. Από τη μανία του Φρανκ δεν γλίτωσε ούτε η γέφυρα στην προβλήτα Μπερνμπεκ. Το συγκεκριμένο κτίσμα χρονολογούνταν από το 1867, όμως, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν εγκαταλελειμμένο από το 1994, αποτελούσε κομμάτι της ιστορίας του νησιού. Πλέον βρίσκεται στον πάτο του καναλιού του Μπρίστολ και οι υπεύθυνοι κάνουν έκκληση σε εθελοντές να βοηθήσουν, πριν καταρρεύσει ολόκληρη η προβλήτα του βόρειου Σόμερσετ.

Η ιστορική γέφυρα της προβλήτας του Μπέρνμπεκ

Πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βόρεια Αγγλία

Η καταιγίδα Φρανκ, έχει χτυπήσει από χτες το βράδυ τη Βρετανία, προκαλώντας «μακελειό» σε τεράστιες εκτάσεις από τα νοτιοδυτικά της Αγγλίας, μέχρι και τη Σκωτία. Κάτοικοι του Κρόστον, του Λάνκασιερ και του βόρειου Γιόρκσαϊρ πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς πλημμύρες που φτάνουν τον ύψιστο βαθμό επικινδυνότητας, αυτόν της απειλής της ανθρώπινης ζωής, αναμένεται να πνίξουν την Αγγλία, με γαλόνια νερού που θα «κατέβουν» από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι βροχές δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, πέραν των άλλων και σε δρόμους, με συγκεκριμένο παράδειγμα έναν, έξω από το νότιο Λάνκασιερ, όπου δυο αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από την πλημμύρα:

Ύφεση στον καιρό όχι στην απόγνωση

Μπορεί τα μετεωρολογικά δελτία να ανακοινώνουν ότι τα χειρότερα, από το καταστροφικό πέρασμα του Φραν, να πέρασαν, όμως η κατάσταση δεν πρόκειται να καλυτερεύσει άμεσα. Άνεμοι που παραπέμπουν σε τυφώνα και ανέρχονται σε 12 Μποφόρ, θα χτυπήσουν καθόλη τη διάρκεια της σημερινής μέρας, αλλά και νύχτας τη Βρετανία. Αυτό, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα αυξημένη στάθμη των νερών στους ποταμούς και το έδαφος που έχει πλέον «μπουχτίσει» από νερό, προκαλούν τους υπευθύνους να εκδίδουν συνεχώς προειδοποιήσεις για νέες πλημμύρες.

Πέραν αυτών, τα νερά αν και φαίνεται πως υποχωρούν, έχουν σπείρει την καταστροφή σε όλο τον αγγλικό βορρά. Πάνω από 6.700 σπίτια έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες. Περισσότερα από 5.500 σπίτια στη Σκωτία, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στη Βόρεια Ιρλανδία, πάνω από 2.000 σπίτια, έμειναν επίσης χωρίς ρεύμα, κατά το νυχτερινό πέρασμα του Φρανκ.

www.protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.