ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν 20 γυναίκες και παιδιά!

Ο νιγηριανός στρατός σκότωσε μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, απελευθερώνοντας 20 γυναίκες και παιδιά ως μέρος μιας επιχείρησης στο δάσος Σαμπίσα στο κρησφύγετο της οργάνωσης στα νοτιοανατολικά της αφρικανικής χώρας.

Με ανακοίνωση του, ο εκπρόσωπος του στρατού στρατηγός Κρις Ολουκολάντε δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Παρασκευής, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη νάρκης και ακόμη 10 τραυματίστηκαν.

Η ισλαμιστική οργάνωση, το όνομα της οποίας σημαίνει “η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή” στην γλώσσα Χάουσα, έχει οδηγηθεί σε οπισθοχώρηση από τις περισσότερες περιοχές που έλεγχε πριν από λίγους μήνες από τον νιγηριανό στρατό με την παροδική βοήθεια από τις γειτονικές χώρες Τσαντ, Νίγηρα και Καμερούν.

“Τα στρατεύματα προχώρησαν με τις επιθετικές επιχειρήσεις καθώς πλήθος τρομοκρατών σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις στις βάσεις τους”, δήλωσε ο Ολουκολάντε. “Συνολικά 20 γυναίκες και παιδιά απελευθερώθηκαν”, πρόσθεσε ο στρατηγός, σημειώνοντας πως η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο στρατός δεν αποσαφήνισε αν ανάμεσα στους διασωθέντες συγκαταλέγονται κάποιες από τις 200 μαθήτριες που η Μπόκο Χαράμ απήγαγε από την πόλη Τσιμπόκ τον περασμένο χρόνο.

Διπλωμάτες και αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών εκτιμούν ότι τουλάχιστον κάποια από τα κορίτσια κρατούνται όμηροι στο δάσος, περίπου 100 χλμ από το Τσιμπόκ, παρόλο που τα αμερικανικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν έχουν καταφέρει να τα εντοπίσουν.

Ο νιγηριανός στρατός έχει απελευθερώσει περισσότερες από 700 γυναίκες που κρατούνταν σε ομηρία από την Μπόκο Χαράμ στις πρόσφατες εβδομάδες, αλλά τα κορίτσια του Τσιμπόκ δεν βρίσκονταν ανάμεσα σε αυτές.

amna.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.