ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου για την περιοχή του Αφάντου

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην»

 

Η επίδειξη των δήθεν κοινωνικών και περιβαλλοντικών ευαισθησιών του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν ανάξια σχολιασμού, αν δεν στόχευε για πολλοστή φορά και με τρόπο θρασύτατο, στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης.

Η επιδιωκόμενη από ορισμένους ματαίωση της επένδυσης στην περιοχή του Γκολφ Αφάντου, δεν αρκεί για να ξεπλύνει την ντροπή της ψήφισης του πρώτου… Αριστερού Μνημονίου, απτό δείγμα των κοινωνικών τους “ευαισθησιών” και του τρόπου με τον οποίον υπερασπίζονται τα συμφέροντα του τόπου και της χώρας.

Είναι φανερό ότι εκείνοι που υπέστησαν την πιο θεαματική και ριζική ιδεολογική και πολιτική μετάλλαξη, οι “Αριστεροί” που έγιναν πιο νεοφιλελεύθεροι και από τους νεοφιλελεύθερους, εκείνοι που εξελίχθηκαν στα πιο πειθήνια όργανα των δανειστών που με λύσσα κατηγορούσαν, βλέπουν τώρα σαν σανίδα σωτηρίας την υπόθεση της επένδυσης στο γκολφ και πιστεύουν ότι μπορούν να την χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά για να θα ξεπλύνουν έστω και πρόσκαιρα την ντροπή και τις ενοχές τους.

Η ιδεοληπτική εμμονή τους σε θέματα ανάπτυξης και ιδιωτικών επενδύσεων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευκολία με την οποία εγκαταλείπουν κάθε ιδεολογικό πρόσχημα για να ψηφίσουν νόμους περαιτέρω φτωχοποίησης και εξαθλίωσης  της κοινωνίας, όπως το πρόσφατο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο.

Εντυπωσιάζει η ευκολία με την οποία συντάσσουν ανακοινώσεις και εξαπολύουν μύδρους για την επένδυση στ’ Αφάντου, όταν δεν έχουν πει λέξη για το συνεχιζόμενο ξεπούλημα των νησιών μας. Αν ο στόχος τους είναι να εκτρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από το πιο πρόσφατο χτύπημα κατά της Δωδεκανήσου, την κατάργηση της έκπτωσης του 50% στον φόρο αιθυλικής αλκοόλης, πετώντας την μπάλα σε άλλο γήπεδο, τότε τα κίνητρά τους γίνονται ακόμη πιο ποταπά.

Ας βουλιάξουν όσο θέλουν στην υπαρξιακή τους κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Την κοινωνία δεν θα τους επιτρέψουμε να την συμπαρασύρουν στα αδιέξοδά τους.

Ανάξιες σχολιασμού είναι και οι αναφορές σε εκείνους που δήθεν εξυπηρετούν “άλλα συμφέροντα”, στην προσπάθειά τους να διασώσουν όσα κινδυνεύουν να καταστραφούν από τους κατ’ επάγγελμα και κατ’ αποκλειστικότητα “ευαίσθητους”.

Τους κατανοούμε.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην»…

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.