ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απάντηση της Προέδρου της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου στον κ.Κουνελλέ

                 

Αγαπητέ  φίλε  κ. Κουνελλέ.

             Διάβασα με έκπληξη την επιστολή που στείλατε στα ΜΜΕ και σταμάτησα ειδικά στις αναφορές σας περί πραξικοπηματικής μου απόφασης να σας τοποθετήσω ως απλό μέλος στην ΚΕΔ, περί παράνομων αποφάσεών μου τις οποίες σας ζήτησα να νομιμοποιήσετε και για « φως » που είδα και « μπήκα » στο χώρο του μπάσκετ.

Κι όλα αυτά γιατί?

Γιατί η ΤΕ ΕΟΚ  τόλμησε, βάσει νόμου, να τοποθετήσει στο όργανο  της ΚΕΔ τον κ. Στέλιο Βιτζηλαίο, ο οποίος δικαιωματικά και νόμιμα έπρεπε να λάβει τη θέση του προέδρου του οργάνου.

Παρόλο λοιπόν τον σεβασμό στο πρόσωπό σας αγαπητέ μου φίλε, τον οποίο [ σεβασμό ]  σας έχω επανειλημμένα αποδείξει, με τελευταίο, το γεγονός ότι παρά τις συνεχείς δημόσιες προκλήσεις σας δεν τοποθετήθηκα ποτέ δημόσια για τη στάση σας, μετά την τελευταία πρόκληση – επιστολή σας, με εξαναγκάζετε να σας απαντήσω δημόσια.

Στην αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μου ως προέδρου της ΤΕ ΕΟΚ και παρόλες τις αντιδράσεις που υπήρχαν για τα πρόσωπα που θα συμμετείχαν στο όργανο, σας στήριξα στη θέση του προέδρου, δεχόμενη βολές για αυτή μου την επιλογή, γεγονός που γνωρίζετε και εσείς και οι συνεργάτες μου.

Αποφύγατε δε, εντέχνως να σχολιάσετε την καλή συνεργασία  που υπήρχε μεταξύ μας.

Όπως, επίσης παραλείψατε να αναφέρετε το γεγονός ότι το προηγούμενο έτος, μετά τη συμμετοχή σας στις εκλογές του συνδέσμου σας, όπου λάβατε 6 σταυρούς προτίμησης και μόνο, με παρακαλέσατε να μην επηρεάσει το γεγονός αυτό τη θέση σας ως προέδρου στην ΚΕΔ, το οποίο και ασπάστηκα, στηρίζοντάς σας εκ νέου ασυζητητί , αν και ήδη ήταν γνωστές οι κόντρες και οι τοποθετήσεις σας σε κεντρικό επίπεδο.

Για όλα αυτά ήταν ενήμεροι οι συνεργάτες μου και δεν μπορείτε να τα διαψεύσετε κ. Κουνελλέ.

Φέτος, και ενώ όπως  γνωρίζετε, βάσει καταστατικού, το όργανο της ΚΕΔ πρέπει να απαρτίζεται από μονό αριθμό μελών, προτείνατε και εμείς αποδεχθήκαμε στο όργανο να συμμετέχετε μόνον εσείς και ο κ. Στάλλας.

Και ερχόμαστε στο θέμα Λαζαρίδη κ. Κουνελλέ.

Μετά τη λήψη των απολογιών των εμπλεκομένων μερών και πριν τη λήψη απόφασης, σας κάλεσα ως πρόεδρο της ΚΕΔ να παραστείτε και εσείς επικαλεστήκατε την εργασία σας, οπότε στη θέση σας ήλθε ο κ. Στάλλας.

Λαμβάνοντας υπόψη το φύλλο αγώνα, τις συμπληρωματικές εκθέσεις των διαιτητών και το σχετικό βίντεο του αγώνα, το οποίο, όπως θα έπρεπε από τη θέση σας να γνωρίζετε ότι βάσει του άρθρου 55 του Καν. ΕΟΚ μπορούμε να επικαλεστούμε, κοινή όλων εντύπωση ήταν ότι η εσκεμμένη κλωτσιά  που περιέγραφε το φύλλο αγώνα δεν προέκυπτε, όσο ζωηρή φαντασία και να διαθέταμε.

Για αυτό και αποφασίσαμε την ατιμωρησία του παίκτη.

Σε εσάς κ. Κουνελλέ αποστείλαμε να κρίνετε το φύλλο αγώνα και τους διαιτητές και όχι να κρίνετε την ορθότητα ή όχι της δικής μας απόφασης, γιατί, καταστατικά, δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα.

Εσείς, όχι μόνον δεν επιλέξατε δεοντολογικά,  αφού ο γιός σας ήταν ένας εκ των δύο κρινόμενων διαιτητών, όπως είθισται, να απέχετε, αλλά όπως πληροφορηθήκαμε αναγκάσατε το έτερο μέλος του οργάνου κ. Στάλλα να αλλάξει τη γνώμη του για το συμβάν και να εστερνισθεί τη δική σας άποψη.

Συντάξατε δε ένα πρακτικό στο οποίο κρίνετε την απόφαση του ανώτερου οργάνου στο οποίο υπάγεστε και εν τέλει δεν κρίνατε και δεν μας είπατε αν ο παίκτης Λαζαρίδης εσκεμμένα κλώτσησε τον αντίπαλό του, οπότε και ορθά αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα ή δεν τον κλώτσησε και άρα ορθή η απόφαση της ΤΕ ΕΟΚ. Δεν βγήκαμε να σας κράξουμε όμως, ούτε να το σχολιάσουμε.

Αυτή όμως η προσπάθειά σας να επηρεάσετε τη γνώμη του άλλου μέλους της ΚΕΔ για προσωπικό σας θέμα γέννησε στην ΤΕ ΕΟΚ αμφιβολίες για την ασφάλεια μελλοντικών αποφάσεων, γεγονός που οδήγησε στην τοποθέτηση και τρίτου μέλους στην ΚΕΔ, τον κ. Βιτζηλαίο, ο οποίος αφού έχει σφυρίξει σε ανώτερη κατηγορία από εσάς [ Α 2 ] νόμιμα και καταστατικά τίθεται πρόεδρος.

Εν κατακλείδι κ. Κουνελλέ, η δική σας συμπεριφορά και μόνον, εντός και εκτός της ΚΕΔ, οδήγησε στα παραπάνω και για αυτό σταματήστε να ανασύρεστε φαντάσματα από το παρελθόν, προσωπικές αντιπάθειες και αντιπαλότητες, σκευωρίες εκ των άνωθεν εναντίον σας, πράξεις που σπιλώνουν την ιστορία και την πορεία σας.

Εξάλλου ο οποιοσδήποτε θέλει να προσφέρει σε ένα χώρο [ ακόμη και αυτοί που είδαν φως και μπήκαν ] το πράττουν για πολλά χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να είναι πρόεδροι για να το κάνουν.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.