ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις: Άσκηση Εθνοφυλάκων με αληθινά πυρά στην Παναγιά!

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το αξιόμαχο των Ταγμάτων Εθνοφυλακής αλλά και την αποφασιστικότητα τους να προασπίσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα εστάλη την Τετάρτη με την άσκηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στην ακριτική περιοχή της Παναγίας Οινουσσών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Ν. Παναγιάς η Άγκυρα εκδηλώνει το τελευταίο διάστημα την προκλητικότητα της με συνεχείς υπερπτήσεις από τα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. 

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από το  Τάγμα Εθνοφυλακής της 96 ΑΔΤΕ  και σύμφωνα με τους επιτελείς του Πενταγώνου ήταν απόλυτα επιτυχής. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο politischios.gr oι 30 εθνοφύλακες από το Τάγμα Εθνοφυλακής της 96 ΑΔΤΕ  «Χίος» ξεκίνησαν στις 09:00 το πρωί από το 3ο ΕΤΕΘ στη Λαγκάδα και με τα σκάφη των πεζοναυτών έφθασαν εντός 10 λεπτών στην ακριτική Παναγιά. Η άσκηση περιελάμβανε βολές με πραγματικά πυρά με όπλα G3, MG3, 50άρι M2 Browning και αντιαεροπορικές βολές εντός του κόλπου της Παναγιάς. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Ξεχωριστή όπως σημείωσαν συμμετέχοντες στην άσκηση ήταν η συμβολή του Μηχανικού της 96 ΑΔΤΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε σκληρά ώστε να δημιουργηθούν δρόμοι και περάσματα στη βραχονησίδα, κάτι που διευκολύνει πλέον σημαντικά όσους υπηρετούν στο ακριτικό φυλάκιο.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.