ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑΣ «RODOS CUP 2017»

55 ΣΚΑΦΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Rodos Cup 2017 έχει ήδη ξεκινήσει. Ο αγώνα διοργανώνεται φέτος για 21η συνεχή χρονιά από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και φέτος συνδιοργανώνεται από κοινού με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για 4η συνεχή χρονιά. Το Rodos Cup 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου και θα έχει ως προορισμούς τα νησιά της Κω, της Τήλου, της Νισύρου, της Σύμης και της Ρόδου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στον ελληνικό χώρο και που πληρεί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές των μεγάλων διεθνών αγώνων.

Στην φετινή διοργάνωση του 2017, υπολογίζεται να πάρουν μέρος πάνω από 70 σκάφη και πάνω από 500 ιστιοπλόοι από πολλές χώρες με την παράλληλη συμμετοχή διεθνών κριτών από διαφορετικές χώρες. Ήδη 10 ημέρες πριν την έναρξη του αγώνα οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τα 55 σκάφη. Πέρα από την άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας που επιτυγχάνεται από την διαμονή των επισκεπτών στα νησιά μας, τα οφέλη είναι πολλαπλά και μεταξύ αυτών είναι και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η τουριστική προβολή και η διαφήμιση της ευρύτερης περιοχής μας διεθνώς.

Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το παρακάτω:

KYPIAKH 16/07/2017

Μαρίνα Κω

Δηλώσεις συμμετοχής

Επιθεωρήσεις Σκαφών

Συγκέντρωση κυβερνητών

Τελετή Έναρξης

ΔEYTEPA 17/07/2017

1η Ιστιοδρομία:  Κως – Τήλος 

TPITH 18/07/2017

2η Ιστιοδρομία: Τήλος – Νίσυρος (Πάλοι)

 

TETAPTH 19/07/2017

Νίσυρος – Ελεύθερη ημέρα

Απονομές Επάθλων

ΠEMΠTH 20/07/2017

3η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Σύμη 

ΠAPAΣKEYH 21/07/2017

4η Ιστιοδρομία: Σύμη – Pόδος

Τελετή Λήξης (Προμαχώνας του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου)

 

Χορηγοί του αγώνα είναι η KOS MARINA και οι ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ. Υποστηρικτές του αγώνα είναι το κατάστημα Ναυτιλιακών Ζαίρης Αγησίλαος, το PLAZA HOTEL – οικογένεια Γεωργά, οι Δήμοι Ρόδου, Κω, Σύμης, Τήλου και Νισύρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Επίσης αρωγός είναι το Λιμενικό Σώμα και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία (Κω και Ρόδου) και Λιμενικοί Σταθμοί (Σύμης, Τήλου και Νισύρου) καθώς και το Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης πολύτιμη είναι η προσφορά του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την παραχώρηση του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου όπου θα γίνει και η τελετή Λήξης.

Πληροφορίες για τον αγώνα και αναλυτικά το πρόγραμμα και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.rodoscup.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.